Skip to content

Квіти та запалені свічки: у Дніпрі вшанували пам’ять загиблих героїв

Марианна Стец

Марианна Стец

Акція «Запали свічку пам’яті» пройшла вчора ввечері, 12 травня, на Алеї пам’яті у сквері біля Дніпропетровської ОДА. У заході взяли участь сотні людей — члени родин загиблих на Майдані та бійці, які віддали життя, захищаючи нашу країну від російської агресії на сході, їхні побратими, друзі, волонтери, просто небайдужі дніпряни.

Учасники акції запалили свічки, з яких склали символічний напис «Герої не вмирають». Багато хто тримав у руках лампадки та квіти, щоб потім покласти їх до меморіальних стел з портретами та іменами загиблих земляків.

— Сьогодні вдень почула, як хтось казав — «Якщо буде дощ, мабуть, не піду до алеї», — ділиться дніпрянка Олена. — Але ж там, на фронті, наші хлопці не дивляться, яка погода. Вони на нашому захисті кожної хвилини. Тому я сьогодні тут; вшанувати пам’ять загиблих — це найменше, що я можу зробити для тих, хто віддав життя за нас.

Нагадаємо, сьогодні у Дніпрі відкрили Алею пам’яті бійців, які загинули в АТО, та героїв Небесної Сотні. Вона представляє собою парковий комплекс зі скляних стел, на яких розміщені світлини 503 загиблих в АТО та на Майдані жителів Дніпра та області.

Олена Куликова.

Фото Антона Павлюкова.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: