Skip to content

На Дніпропетровщині безпеку на Хрещення забезпечуватимуть понад 800 поліцейських

Марианна Стец

Марианна Стец

Як працівники поліції забезпечуватимуть безпеку в усій області під час святкування Хрещення

– 19 січня святкові заходи відбудуться у 816 культових спорудах області, – зазначає заступник начальника ГУНП Сергій Манза. – На 137 водоймищах проведуть богослужіння з нагоди Хрещення. Крім того, здійснюватиметься Хресна Хода від Преображенського, Свято-Успенського і Троїцького соборів. В усіх заходах візьмуть участь приблизно 250 тисяч мешканців Дніпропетровщини. Понад 800 поліцейських охоронятимуть громадський порядок.

Безпека у семи місцях у Дніпрі буде забезпечена професійно. Основні місця чергування МНС – Монастирський острів, Воронцівський пляж, жилі масиви Фрунзенський та Червоний Камінь, пляж у Самарському районі. Близько 30 співробітників поліції забезпечуватимуть безпеку на Старій Самарі. Також спільно із комунальними службами будуть проведені заходи з обмеження руху транспорту у місцях проведення Хресної Ходи. Крім того, буде заборонено вживання алкоголю в місцях проведення свята: алкоголь і купання у ополонці – несумісні.

– Наше управління визначило 86 місць на території області, де ми організуємо рятувальні пости, – говорить заступник начальника з реагувань на черезвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Дніпропетровскій області Олександр Шевченко. – До праці залучаються сили і засоби головного управління та семи комунальних служб. Усього залучається 456 чоловік особового складу. Понад 300 з них – від державної служби надзвичайних ситуацій. Крім того, використовуватиметься 70 одиниць техніки, 53 з них – від державної служби надзвичайних ситуацій.

Останнім часом лід на більшості водоймищ – занадто слабкий. Тому людям варто ретельно перевіряти його перед тим, як ходити по ньому. Безпечна товщина льоду – не менш семи сантиметрів. Купатися можна лише у дозволених місцях. А от малеча під час подібних святкувань повинна знаходитись увесь час під наглядом дорослих. Нещодавно двохрічна дитина, залишившись наодинці, провалилася у ополонку. Врятувати її не вдалося.

У 2016 році влітку та взимку по області було близько 70 випадків падіння людей у воду. 62 з них загинули. Цього року таких випадків поки що два.

Маріанна Стець

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: