Skip to content

Продавців «живого товару», який вербували в Дніпрі, затримали (ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%bf%d0%be%d0%bb

Працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління НП в Дніпропетровській області спільно з слідчим управлінням ГУНП та прокуратурою Дніпропетровської області було затримано групу злочинців, які поставляли «живий товар» до Російської Федерації.

Про це під час прес-конференції розповів заступник начальника – начальник кримінальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області Олег Грозь.

«На сьогодні затримано групу із чотирьох чоловіків, які вербували молодих людей віком 20-30 років через оголошення в метро, в безкоштовних газетах. В оголошеннях говорилося, що вони можуть отримувати 6-8 тисяч гривень, здавалося б, нічого незвичайного. При цьому особливий наголос булозроблено на те, аби раніше такі люди не притягувалися до кримінальної відповідальності і не мали досвіду співпраці з правоохоронними органами. Якщо людина підходила за психологічними якостями, йому довіряли і вже розповідали більш детально, чим будуть займатися за місцем призначення»,- повідомив Олег Грозь.

Чоловікам повідомляли, що вони будуть жити на орендованих квартирах. В певний час на їх телефони через спеціальний месенджер будуть приходити команди — приїхати в такий-то район, знайти занедбаний будинок і там під якимось каменем буде знаходитися сумка, в якій будуть знаходитися наркотики, розфасовані заздалегідь по пакетиках з номерами. Молоді люди повинні були розвозити ці пакетики і залишати їх в тайниках. За цю роботу їм платили близько 45-50 тис. рублів на місяць і оплачували квартиру.

«Щоправда не всі, з тих хто «їхав на заробітки», детально знав, чим буде займатися. Вже по прибуттю на місце вони проходили так званий інструктаж. Далі був умисел передавати цих кур’єрів російським правоохоронним органам для того, щоб ті робили статистику по боротьбі з наркотиками. За попередніми даними, які отримані від Міністерства закордонних справ правозахисної організації Бориса Захарова, близько 400 громадян України на сьогоднішній день, що виїхали на заробітки в Росію за такою схемою, знаходяться під арештом»,- додав Олег Грозь.

Після вивчення всіх матеріалів цих справ було встановлено, що відправка йде через Київ. У столиці в ході оперативно-слідчих заходів була виявлена група, основний кістяк якої був з 4 чоловік. Були також встановлені офіси, оснащені комп’ютерною технікою де і проводилися зустрічі, особи, що вербували і охороняли людей перед відправкою до Російської Федерації. Були затримані всі члени злочинної групи, вилучені всі мобільні телефони, гроші, чорна бухгалтерія. Зараз люди затримані в порядку ст. 208 КПК.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: