Skip to content

Спортсмен із Дніпропетровщини став чемпіоном світу з кікбоксингу

Марианна Стец

Марианна Стец

0920834400-ea421-річний спортсмен з Першотравенська Валерій Вигонський переміг у чемпіонаті світу з кікбоксингу WTKA

Про це повідомляють в управлінні молоді та спорту Дніпропетровської ОДА.

Змагання, проходили в італійському місті Марина Ді Каррара. За першість боролися півтори тисячі спортсменів з усього світу.

Напередодні чемпіонату світу Валерій отримав травму ноги. Не дивлячись на це, від участі у чемпіонаті він не відмовився.

— Тренер відмовляв від участі, казав, що перемоги ще будуть, а здоров’я – важливіше. Проте мої амбіції взяли верх, – розповідає спортсмен. – До змагань серйозно готувався. Тренувався годинами та позбувався небажаних кілограмів. Хотів боротися у ваговій категорії до 75 кілограмів.

Втратити декілька кілограмів спортсмену з Першотравенська вдалося, проте вже на чемпіонаті світу він помилково потрапив до іншої вагової категорії – до 81 кілограма. Валерію Вигонському довелося змагатися з важчими за нього трьома італійцями, а також українцем, американцем, поляком, англійцем та іспанцем.

За вправність у боях спортсмен з Першотравенська здобув дві медалі – бронзову та золоту. На досягнутому зупинятися не планує. Хлопець мріє вийти на професійний рівень та боксувати по всьому світу. А поки працює тренером в одному зі спортивних клубів.

Валерій Вигонський є майстром спорту міжнародного класу, чотирьохкратним чемпіоном України, неодноразовим переможцем кубка України, чемпіоном Європи та володарем кубка Світу з кікбоксингу, переможцем всеукраїнського турніру з тайського боксу, срібним призером чемпіонату світу з кікбоксингу в Іспанії, бронзовим призером чемпіонату світу з тайського боксу у Таїланді, чемпіоном світу з кікбоксингу в Італії.

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: