Skip to content

Рятувальникам Дніпропетровського гарнізону розповіли про етапи реформування системи ДСНС України (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b4%d1%81%d0%bd%d1%81Директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Михайло Маюров та радник Міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва провели зустріч з особовим складом Дніпропетровського гарнізону.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

В ході наради розглядались питання реформи системи ДСНС, яка була анонсована міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим у вересні поточного року.

Як зазначив Михайло Маюров, реформа пройде в три етапи, протягом яких буде переглянута діюча система державного нагляду та контролю за об’єктами, створено досконалу систему реагування, шляхом запровадження розвинутої мережі місцевої пожежної охорони та достатньої кількості підрозділів. Заключним етапом стане реформування служби ДСНС, з огляду на зміну територіального устрою держави та створення спроможних громад.

«На території України за рік виникає до 300 надзвичайних ситуацій та до 70 тисяч пожеж. Ці події призводять до значних фінансових збитків. Найгостріше питання — щорічно гине в Україні понад 2 тисячі осіб. Це прямий наслідок застарілої системи пожежної безпеки», — наголосив Михайло Маюров.

%d0%b4%d1%81%d0%bd%d1%812На сьогоднішній день вже є перші здобутки в матеріально-технічному забезпеченні підрозділів. Надалі планується змінити саму суть Служби в напрямку підвищення соціальних стандартів забезпечення рятувальників та престижу професії.

Як повідомила Анастасія Дєєва, реформа пройде під гаслом «Антикорупція та дерегуляція». За основу змін взяті найкращі моделі цивільного захисту розвинених країн світу. Україна вже має досвід створення добровільних місцевих пожежних команд, зокрема в західних регіонах. Завдяки підтримці місцевих органів влади вперше такий пілотний проект буде реалізовано в місті Дніпро.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: