Skip to content

Нацбанк України випускає нову монету

Юлия Мухина

Юлия Мухина

imageМонета номіналом 5 гривень буде введена в обіг 2 вересня. Вона присвячена подвигу легіону Українських січових стрільців, який 100 років тому відзначився звитягою під час боїв за гору Лисоня і зупинив наступ російської армії на Бережани під час Брусиловського прориву.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Легіон українських січових стрільців — українське добровольче військове формування у складі австро-угорській армії під час Першої світової війни.

На аверсі монети розміщено: угорі — малий Державний Герб України і напис півколом Україна; у центрі — на дзеркальному тлі стилізована композиція: в обрамленні вінка з калини геральдичний лев спирається на скелю, на якій напис півколом У.С.С. 1914 (з емблеми Українських січових стрільців); унизу: рік карбування монети — 2016, номінал — 5 гривень та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

image (1)

На реверсі монети розміщено стилізовану композицію — військовий сурмач на тлі абрису сучасного меморіального комплексу на горі Лисоня, написи 100-річчя боїв легіону Українських січових стрільців (угорі півколом) На горі Лисоня.

Монета вийде тиражом 30 тисяч штук.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: