Skip to content

Борис Філатов зустрівся з переможницею, яка вирушає до Канади

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

image Борис Філатов зустрівся з переможницею конкурсу для дітей бійців АТО, яка вирушає на навчання до Канади.

Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов зустрівся з Анастасією Соколенко, яка представляла місто на конкурсі для дітей учасників АТО. Його провели в рамках програми Children for Peace в лютому 2016 року. Незабаром дівчина вирушає на навчання до Канади. Це один з етапів програми Children for Peace, яку ініціювала українська діаспора в Канаді спільно з Інститутом святого Івана і Всеукраїнською лігою дітей та молоді», — йдеться в повідомленні.

Children for Peace – проект в сфері психологічно-соціальної та просвітницької допомоги, який передбачає вивчення англійської, історії та культури Канади, оздоровлення в гірській місцевості, ознайомлення з роботою закордонних муніципальних структур, а також зустрічі з канадськими політиками і чиновниками високого рангу.

Анастасія увійшла в групу з 14 дітей, які мають найбільш високий потенціал для навчання за цією програмою. Дівчину обрали з-поміж майже 2 тис учасників з усієї України. Борис Філатов побажав їй успіхів у закордонній подорожі і вручив унікальні подарунки.

«Це велике досягнення – представляти наше місто та цілу область у Канаді. Тільки цілеспрямовані і надзвичайно талановиті люди можуть досягти цього у такому юному віці. Тож нехай все вдасться», – сказав Борис Філатов.

На згадку про зустріч він подарував Анастасії унікальний альманах про історію Дніпропетровська, яка розказана через долі й переживання його мешканців. Ще один сувенір – фільм про Канаду, який Борис Філатов створив ще в той час, коли працював журналістом.

image

Зараз 17-річна Анастасія навчається в Ліцеї інформаційних технологій. Про конкурс дізналася в інтернеті. Першість стала для неї шансом здобути освіту за кордоном. У майбутньому Настя хоче стати ІТ-фахівцем чи навіть вченим. Та зараз у неї багато роботи. Школярці потрібно підготувати доповідь англійською про історію рідного Дніпропетровська та його роль в історії України. Настя вже знає – у цьому їй допоможе подарунок від Бориса Філатова.

«Думаю, я зможу використати факти з цієї книги у своїй презентації. Тут багато цікавих історій. Вони стануть родзинкою доповіді», – упевнена Анастасія Соколенко.

Попереду в дівчини – школа лідерства інституту святого Івана. Після навчання в школі Насті необхідно буде пройдуть спеціальний тест, який визначить, чи зможе вона продовжити навчання в Канаді.

До Едмонтону (Канада) Анастасія Соколенко вирушить вже 14 червня. Там вона й інші діти житимуть в сім’ях представників української діаспори. Поїздка триватиме місяць. Усі витрати взяла на себе діаспора України в Канаді.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: