Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Соціальні послуги, виплати, працевлаштування: у Дніпрі ветеранам війни розповіли про програми підтримки

Соціальні послуги, виплати, працевлаштування: у Дніпрі ветеранам війни розповіли про програми підтримки

У Дніпрі відбулася знакова подія для ветеранів війни. У “Прозорому офісі” організували зустріч, на якій були представлені всі можливості для підтримки ветеранів: соціальні допомоги, працевлаштування, оформлення пільг і пенсій, а також інші питання, що стосуються їхнього соціального забезпечення, – передає «Наше Місто».

Едуард Підлубний, директор департаменту соціальної політики ДМР, повідомив, що постійно ведеться робота над забезпеченням належного рівня соціальних послуг і допомоги для ветеранів, які захищали державу.

«Це вже не перша така зустріч. Запрошені ветерани змогли дізнатися про всі можливості, які місто пропонує для їхньої підтримки: від соціальних допомог і пільг до можливостей працевлаштування, відкриття власної справи тощо. Спеціалісти різних служб детально розказали про кожен аспект своєї роботи щодо підтримки захисників. Усі вони представлені в одному місці – у “Прозорому офісі”. Нині працюємо над тим, щоб відкрити у місті центри для ветеранів війни. Це буде, так би мовити, ветеранський простір. Щодо цього проєкту є підтримка міського голови Бориса Філатова. Тож обов’язково це втілимо!», – сказав Едуард Підлубний.

Особливий акцент було зроблено на створенні доступного середовища для осіб з інвалідністю внаслідок війни. “Прозорий офіс” вже оснащено пандусами, підйомниками, тактильною плиткою, схемами шрифтом Брайля та спеціальними вбиральнями, що забезпечують комфорт і доступність для всіх відвідувачів.

«Наприклад, “Прозорий офіс” облаштований за всіма вимогами доступності: тут встановлені пандуси, підйомники, ліфт, тактильна плитка, схеми шрифтом Брайля, спеціальні вбиральні та інші необхідні елементи для комфортного перебування кожного з наших відвідувачів. Також є спеціальні планшети для зв’язку з перекладачем жестової мови», – роз’яснив Підлубний.

Ветеран війни Павло теж долучився до заходу. За словами чоловіка, він отримав багато корисної інформації для себе та своїх побратимів.

«Мене запросили з управління соціального захисту населення. Виступили спікери за різними напрямами, які все чудово і доступно розказали, зокрема й як правильно діяти у тих чи інших ситуаціях. Наприклад, цікаво було для себе почути про умови відкриття власної справи. Цим зараз активно цікавлюся, оскільки є таке в мене бажання — хочу відкрити автомайстерню. У цілому корисну зустріч організували!», – каже ветеран війни Павло Гончаров.

Ця зустріч підкреслює важливість підтримки ветеранів війни, особливо у часи, коли кожен аспект їхнього життя потребує особливої уваги та підтримки. Такі ініціативи демонструють, як місто піклується про тих, хто віддав все заради нашого миру і безпеки.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро безбар’єрний: що зроблено в місті для маломобільних людей.

Читайте також: Соціальна адаптація, працевлаштування, бізнес: Дніпро відкриває нові можливості для ветеранів.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: