Skip to content

В Україні змінили умови відстрочки від мобілізації для родичів осіб з інвалідністю

В Україні змінили умови відстрочки від мобілізації для родичів осіб з інвалідністю

Уряд України ухвалив постанову №675 від 7 червня 2024 року, якою уточнив правила надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації для осіб, які доглядають за людьми з інвалідністю, – пише «Наше Місто».

Відповідно до нещодавніх змін, особа з інвалідністю І чи ІІ групи має право обрати лише одного військовозобов’язаного, який буде за нею доглядати. Це правило діє лише за умови, якщо немає інших осіб, які не підлягають мобілізації та згідно із законом зобов’язані утримувати людину з інвалідністю.

«У разі відсутності інших осіб, які є військовозобов’язаними та згідно із законом зобов’язані утримувати осіб… за умови наявності кількох військовозобов’язаних, людина з інвалідністю І чи ІІ групи складає заяву… де зазначає особу, яку він обирає для свого утримання (догляду)», – йдеться у документі.

В Україні змінили умови відстрочки від мобілізації для родичів інвалідів

Таким чином, військовозобов’язані, у яких один з батьків (мама або тато) має інвалідність І або ІІ групи, або один з батьків дружини (чоловіка) має таку ж інвалідність, звільняються від мобілізації за умови відсутності інших працездатних членів сім’ї, які їм повинні допомагати згідно з законом.

Нагадаємо, раніше ми писали: Застосунок для військовозобов’язаних «Резерв+» в Україні: що треба знати.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: