Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Ракетний удар по Перемозі: як сьогодні виглядає будинок, де розібрали вже 9 поверхів двох підʼїздів

Ракетний удар по Перемозі: як сьогодні виглядає будинок, де розібрали вже 9 поверхів двох підʼїздів - Наше Місто

У Дніпрі завершують демонтаж двох підʼїздів будинку 118, що на Набережній Перемоги. 17 місяців тому там сталась трагедія. росіяни поцілили у нього ракетою Х-22 та забрали життя 46 людей. Торік місто прийняло рішення демонтувати два підʼїзди у третьому корпусі, які вщент зруйновані. А вже у грудні 2023 на місті трагедії підрядна компанія розпочала підготовчі роботи до демонтажу, які розпочались у березні 2024 року, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на міську владу.

9 поверхів двох підʼїздів вже розібрано.

«Це перший проєкт в Україні, в якому доводиться проводити демонтаж конструкцій будинку поруч з тими підʼїздами, де житимуть люди. І хоча до цього ми мали досвід із розборів будинків, один з таких ми демонтували після вибуху газу на вул. Мандриківській, 127. Але ж ви розумієте, що там такої складності не було. А тут треба робити все настільки ювелірно, аби не пошкодити стіни за якими мають потім проживати люди. Але ми впорались. Також найважче під час проведення робіт було саме очистити від будівельного сміття приміщення. Це меблі, килими, шафи тощо. Все це ми робили вручну тож це відібрало багато часу. Щодо розбору конструкцій, то їх прибирали точно так само, як і будували – по панелям. І робили це дуже обережно. Демонтували понад 1000 таких», – розповів головний інженер підрядної компанії Олександр Романцов.

Ракетний удар по Перемозі: як сьогодні виглядає будинок, де розібрали вже 9 поверхів двох підʼїздів - Наше Місто

На сьогодні роботи з демонтажу майже завершено. Лишилось розібрати фундамент.

«Ми плануємо завершити роботи десь до кінця серпня, тому вже наступного тижня буде проводитись демонтаж крана, і мешканці, які були відселені, зможуть з 1 липня повертатися до своїх осел. Ще одні з найважчих робіт – це демонтаж плит. Але підрядник підійшов до цього процесу дуже відповідально і тому дуже якісно виконав дані роботи. Також додам, що та частина яка над аркою, там зробили пожежний вихід. А стіну планують оздобити, адже вона вважається кімнатною. На сьогодні ми сміливо можемо казати що роботи виконані на 90% і до кінця серпня все завершимо», – повідомив директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Сергій Файфер, який 12 червня є черговим по місту.

Читайте також: Ракетний удар по Перемозі: Борис Філатов розповів, куди цілились росіяни (Відео).

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: