Skip to content

Ракетний удар по Перемозі: розпочались підготовчі роботи по демонтажу зруйнованих під’їздів (Фото)

Ракетний удар по Перемозі: розпочались підготовчі роботи по демонтажу зруйнованих під’їздів (Фото)

14 грудня, рівно за місяць до роковини ракетного удару по Дніпру, внаслідок якого загинуло 46 людей, розпочались підготовчі роботи по демонтажу зруйнованих під’їздів багатоповерхівки, «Наше Місто».

Ракетний удар по Перемозі: демонтаж - Наше Місто

Директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Сергій Файфер розповів, що підготовчі роботи, які продовжаться до березня.

«Ми довго йшли до того, аби розробити правильний, а головне безпечний проєкт демонтажу цих двох під’їздів. Бо було багато складнощів у тому, аби квартири поруч не постраждали. Тож ми обрали проєкт та підрядну компанію, яка має досвід у подібних роботах. Мешканці квартир, які розміщені поруч з цими під’їздами, будуть відселені. Це 42 квартири. Їм міськрада виділить компенсацію на винаймання житла на період, поки йтиме демонтаж», – підсумував Сергій Файфер.

З мешканцями квартир, які будуть тимчасово відселені на час демонтажу, департамент соціальної політики вже тримає звʼязок щодо компенсації на тимчасову оренду осель.

Наразі готують майданчик під баштовий кран, після встановлення якого почнеться демонтаж.

Ракетний удар по Перемозі: демонтаж - Наше Місто

– Проводимо підготовчі роботи, облаштовуємо майданчик для крану, – розповідає Андрій Пашко, керівник підрядної організації «Пріорітетбуд Альянс». – За допомогою крану у березні ретельно демонтуємо близько 1050 панелей, а це 72 квартири. Демонтаж буде проводитись дуже обережно і ретельно. По цеглинці. Коли закінчать демонтажні роботи і вивезуть зруйновані конструкції будинку, розпочнуть роботи по укріпленню фасаду і благоустрій.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: