Skip to content

Побиття Наталії Ешонкулової у Дніпрі: апеляційний суд виніс вирок

Побиття Наталії Ешонкулової у Дніпрі: апеляційний суд виніс вирок

Незважаючи на замах на життя, який стався у липні 2021 року, громадська активістка Наталія Ешонкулова не припиняє боротьбу зі своїми кривдниками. Вона впевнена, що замовниками замаху є Олександр Петровський, Сергій Олійник та Еміль Арутюнян, які пов’язані з кримінальним угрупованням «Дніпропетровська братва».  Проте після трьох років боротьби, суд нарешті виніс вирок. Деталі дізанвалися журналіти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Три роки боротьби після замаху на власне життя знову привели громадську активістку Наталію Ешонкулову до судових розглядів. Нагадаємо, що суд першої інстанції у березні цього року засудив трьох чоловіків, які напали на неї у власному під’їзді, до 11 років позбавлення волі та зобов’язав виплатити моральну компенсацію. Це рішення не задовольнило адвокатів підсудних, тому вони подали апеляцію. На черговому засіданні апеляційного суду, яке відбулося 10 червня, пройшли дебати.

Адвокати підсудних переконані, що суд першої інстанції виніс неправильний вирок. За словами захисту, судова колегія не до кінця розібралася в ситуації. Ба більше, сторона захисту вважає, що Наталія сама організувала напад на себе, оскільки, за їхніми словами, була знайома з одним зі своїх нападників. Потерпіла ці звинувачення заперечує.

Вислухавши обидві сторони, колегія суду надала останнє слово обвинуваченим. Чоловіки повністю підтримали своїх захисників.

«Якщо мене не задовольнить рішення суду, то згідно зі статтею 155 Конституції України, я використаю всі можливі способи для захисту та подаватиму свою скаргу до Європейського суду з прав людини», – каже обвинувачений.

Після промов підсудних судді видалилися до нарадчої кімнати. Після 20-ти хвилин перерви – суддя озвучила вирок.

«Вироком Нижньодніпровського районного суду міста Дніпра від 05.03.2024 року щодо Кузьменка, Русака та Чульського, скасувати та призначити новий розгляд у суді першої інстанції», – сказала суддя.

Почувши таке рішення – Наталія не змогла стримати сліз.

«Стало зрозуміло, що буде неоднозначне рішення, адже під час оголошення вироку підозрювані сміялися. Суд визначив запобіжний захід для обвинувачених у вигляді застави, яку сплатили за них», – сказала постраждала Наталія Ешонкулова.

Нагадаємо, раніше ми писали: Справа Наталії Ешонкулової: що бачили свідки після нападу.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: