Skip to content

Побиття Наталії Ешонкулової у Дніпрі: які подробиці інциденту розкрилися після чергового засідання

Побиття активістки у Дніпрі: які подробиці інциденту розкрилися після чергового засідання

Справа про замах на життя Наталії Ешонкулової, яка набула розголосу, отримує нове продовження. Нагадаємо, що три роки тому жорстоке побиття жінки біля її будинку трьома чоловіками кваліфіковано як замах на вбивство, і суд виніс вирок виконавцям. Однак, за словами активістки, ймовірні замовники злочину досі на волі. Варто зазначити, що перед розглядом апеляційної скарги засуджені п почали надсилати до Наталії провокаторів, – пише «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

За даними ЗМІ, проросійські блогери, пов’язані з командою Шарія, та опонент активістки Наталії Ешонкулової Віталій Мархасін, який нібито належить до оточення одіозного бізнесмена Петровського, організували кампанію з цькування Ешонкулової. Дніпровський апеляційний суд продовжує розглядати цю справу. Наступне засідання заплановано на червень.

«Це все боротьба з бандитами, ви повинні розуміти, до чого вона таки мене привела», – сказала потерпіла Наталія Ешонкулова.

Наталія, яка бореться з бандитами, вже третій рік поспіль намагається домогтися справедливості в суді. У березні цього року суд першої інстанції вже засудив трьох виконавців злочину до 11 років позбавлення волі та 300 тисяч гривень моральної компенсації. Однак адвокати засуджених оскаржили це рішення, і 23 травня апеляційний суд вислухав потерпілу сторону. Атмосфера в залі суду наелектризована.

Захисники підсудних знову висловили невдоволення присутністю журналістів у залі суду. Цього разу вони намагалися підкріпити свої претензії роздруківками, де, на їхню думку, журналісти порушили наказ суду, показавши обличчя одного з обвинувачених. Однак на зображенні була лише спина, за якою неможливо було ідентифікувати особу. Журналісти не демонстрували жодних облич.

Таким чином засідання тривало півтори години. Після чого оголосили перерву до 10 червня. Тоді, за словами судді, розпочнуться дебати обох сторін справи.

Наталія, незважаючи на тиск з боку адвокатів та суддів, зберігає рішучість і вірить у справедливе покарання для замовників та виконавців замаху на її життя.

«Ми вже бачили апеляційні скарги адвокатів обвинувачених, і всі вони, як один, прагнуть повернути справу до першої інстанції на дослідження доказів. Я можу собі уявити, що суд дійсно може задовольнити їхні вимоги, хоча, на мою думку, справа досліджена від А до Я», – зазначила вона.

Підтримати активістку прийшло чимало людей — частина з них, постраждалі від рейдерських захоплень. Серед них фермер Микола Шапошник.

«30 березня 2020 року люди під загрозою смерті, смерті моїм дітям, родичам, нотаріусом було підписано корпоративні права і власність перейшла до цих людей. В жовтні-листопаді місяці вони це господарство, яке було переписано на них, вони передали на підставну особу», – сказав голова фермерського господарства «Весела долина» Микола Шапошник.

Пан Микола також веде невтомну боротьбу за справедливість. Судові розгляди в його справі, як і в справі Наталії, затягуються. Чи знайдуть вони колись завершення – журналісти продовжують слідкувати за справою.

Читайте також: Мажорна гулянка «Наріка» та його банди: злодій, що втік за кордон, відсвяткував весілля доньки.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: