Skip to content

У Дніпрі помітили гігантських ос, які є найбільшими в Європі

У Дніпрі помітили гігантських ос, які є найбільшими в Європі

Жителі Дніпра стали свідками незвичайного явища: у зелених зонах міста помітили велетенських ос. Фотографії комахи, що вразила своїми розмірами містян, опублікували у тематичній спільноті «Комахи України»  у Фейсбук, – пише «Наше Місто».

Насправді ж це не монстр з фільму жахів, а сколія-гігант, або Megascolia maculata – найбільша оса в Європі. Її довжина може сягати 5 сантиметрів. Проте, попри страшний вигляд, ці комахи абсолютно безпечні для людей. Їхня отрута навіть слабша, ніж у звичайної оси.

Проте один з користувачів фейсбук-спільноти поділився історією стосовно першої зустрічі з такою осою. У коментарях до допису пан Олексій написав, що його таки вкусила схожа комаха.

«Колись в молодості йшов з подружкою на ставок і отаке здоровило сиділо на будяку. Подружка запропонувала спіймати «метелика», щоб роздивитися поближче. Я, дурень, взяв його за “спинку”, а воно загнало мені в середній палець свою здоровезну “швайку”… Поки дійшли до ставка, в мене середній палець був вже розміром з сардельку», – поділився

На жаль, величні сколії зникають з лиця Землі. Їх занесено до Червоної книги України як вид, що зникає. Через страх та необізнаність люди часто вбивають цих унікальних істот, що призводить до стрімкого скорочення їх популяції.

Варто пам’ятати: сколії – це не шкідники, а цінні частинки нашої екосистеми. Їх раціон складають переважно трава та нектар, тому їх можна назвати справжніми вегетаріанцями.

Зустріти цих красунь можна з кінця травня до початку вересня, коли настає тепла, сонячна та безвітряна погода.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині помітили величезне поле диких маків .

Читайте також: У Дніпрі помітили екзотичного павука-краба.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: