Skip to content

У міськраді Дніпра прокоментували інформацію щодо «руйнування» пам’ятника у Севастопольському парку

Демонтаж пам’ятника у Севастопольському парку - Наше Місто

Деякі ЗМІ, а також соцмережі розповсюдили інформацію про руйнування пам’ятника у Севастопольському парку. Мова йде про пошкоджену табличку на пантеоні. З’ясувалося, що відповідно до вимог законодавства, роботи на цьому місці проводять співробітники КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради, повідомляє «Наше Місто».

«Згідно з наказом Міністерства культури та інформаційної політики України N363 від 16.05.2024 «Про визнання такими, що не підлягають занесенню до Державного реестру нерухомих памʼяток України, обʼєктів культурної спадщини», а також реагуючи на численні звернення мешканців міста, виконуються роботи з часткового демонтажу елементів памʼятника у Севастопольскому парку. Прибираються надгробні споруди та меморіальні елементи на могилі учасників оборони Севастополя у період Кримської війни, що належить до символіки комуністичного тоталітарного режиму та (або) символіки російської імперської політики», – розповіли у департаменті.

Дніпряни масово скаржилися через надписи на меморіальній табличці: «Русским воинам от трудящимся Днепропетровска…». Тому було прийнято рішення частково її демонтувати.

Також в КП «Міська інфраструктура» повідомили, що звернуться до музейних установ міської ради (КП «Музей історії Дніпра», КЗК «Дніпровській художній музей» тощо) щодо розгляду можливості музеєфікації демонтованих елементів.

Роботи планують закінчити на наступному тижні.

Читайте також: На звалище історії: чому у Дніпрі демонтували пам’ятник Михайлу Ломоносову (Відео).

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: