Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як функціонують медичні заклади Дніпра під час відключення світла

Як функціонують медичні заклади Дніпра

У Дніпрі, як по всій Україні, застосовуються графіки відключення електроенергії. Це не може не вплинути на роботу установ та закладів міста. Як працюватимуть лікарні та амбулаторії під час знеструмлень, дізнавались журналісти «Наше місто».

Усі медичні заклади міста готові до будь-яких надзвичайних ситуацій, зокрема й до ймовірного блекауту, запевнила заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Олександра Бодня.

– У медичних закладах в наявності 172 генератора. В амбулаторіях центрів первинної допомоги на сьогодні встановлено 95 генераторів, у міських лікарнях – 77. У кожному закладі підготовлено запаси води та ліків в достатній кількості, – сказала заступница директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР Олександра Бодня. – В амбулаторіях центрів первинної допомоги генератори здатні забезпечити повністю роботу закладу, реєстратури, компьютерів лікарів, для занесення даних в електроні системи чи видачі електронних направлень тощо. Також сформовано запаси ліків, технічної та питної води та продуктів тривалого зберігання.

За словами Олександри Бодні, у разі блекауту генератори запускаються автоматично протягом однієї хвилини, що гарантує безперебійну роботу лікарень.

-У закладах вторинного рівня встановлені потужні генератори, що забезпечують функціонування операційних, реанімацій та всього необхідного обладнання. Тому робота закладу не зупиняється, – підкреслила Олександра Бодня.

За її словами, міські лікарні, окрім генераторів, також обладнані системами безперебійного інтернету.

-В амбулаторіях центрів первинної допомоги на сьогодні 14 систем безперебійного інтернету, у міських лікарнях – 11 шт. До цього системами були забезпечені лише заклади вторинного рівня (лікарні), – підкреслила Олександра Бодня. – Поява систем для безперебійного інтернету у центрах первинної допомоги дає можливість надання електронних послуг у будь-яких ситуаціях. Це видача е-направлень, е-рецептів на ліки тощо. До цього у випадку відсутності інтернету, лікарі мали змогу користувались паперовими бланками.

За словами Олександри Бодні, медичні заклади Дніпра вже мають досвід роботи в умовах блекауту, зокрема проведення операцій та прийняття пологів.

-Наші заклади вже минулої зими були забезпечені генераторами, системами безперебійного інтернету, а також мали запаси ліків, палива, їжі та води, – додала Олександра Бодня. – Наші лікарі мають досвід надання допомоги пацієнтам в умовах блекауту. Зараз ми продовжуємо збільшувати наші потужності та не зупиняємось у покращенні умов надання допомоги у наших закладах.

Довідково:

  • Детальніше про роботу медичних закладів Дніпра в умовах блекауту можна дізнатися на сайті Департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради.
  • Контактний телефон Департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради: 722-23-33.

Фото Валерія Кравченка та з відкритих джерел.

Читайте також: Лекція для понад 700 студентів: Філатов розповів майбутнім економістам про балансування бюджету Дніпра у період війни.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: