Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО В Дніпрі відбулась 50-та сесія міськради: які рішення ухвалили

Михайло Чернов

В Дніпрі відбулася 50-та ювілейна сесія  міської ради, повідомляє “Наше місто”. На початку засідання за доброю традицією депутати та  лідери громади Дніпра привітали медиків, які щодня лікують, рятують життя та здоров’я мешканців Дніпра та військовослужбовців.

– Ми дякуємо нашим медикам за сумлінну працю, професіоналізм, стійкість, незламність! – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Керівник міста вручив нагороди від громади медикам та медичним працівникам, які працюють у медичних закладах на території Дніпра.

Під час сесії депутати працювали оперативно та злагоджено, розглянули та ухвалили низку важливих для громади рішень, які були попередньо пропрацьовані в комісіях та на погоджувальній ради.  Серед іншого – внесли потрібні зміни до бюджету Дніпра  та програми соціального-економічного розвитку на 2024 рік, до програм розвитку різних галузей міського господарства, зокрема – до плану розвитку КП Дніпроводоканал та Комплексної програми соціального захисту мешканців міста Дніпра на 2022–2026 рр.

Місто постійно докладає чимало зусиль для того, щоб посилювати оборону держави та безпеку мешканців. В тому числі – педагогів та учнів шкіл.  Зокрема, під час сесії були ухвалені процедурні рішення, необхідні для початку створення захисних споруд в низці шкіл Дніпра: в ліцеї № 144 ім. Леві Іцхака Шнеєрсона, у гімназії № 29, а також в гімназії № 118 

Влада Дніпра заздалегідь вживає заходів для того, щоб попри масовані ворожі удари по енергетиці країни місто могло жити та працювати, а дніпряни відчували підтримку. Невдовзі місто планує розпочати великий проект, який допоможе забезпечити мешканців ж/м Придніпровськ теплопостачанням у холодну пору року.  Наразі Придніпровська ТЕС, яка раніше надавала тепло частині житлового сектора, суттєво постраждала через дії ворога. Тож місто вживає оперативних заходів для того, щоб мешканці великого житлового масиву на лівому березі міста мали тепло в своїх оселях взимку. 

Зокрема, планується зведення окремої потужної котельної та значне перепланування та оновлення мереж теплопостачання. Для виконання цих масштабних робіт місто планує залучити фінансові ресурси найбільш ефективним чином та на вигідних умовах, зазначив заступник міського голови, директор департаменту економіки та фінансів міської ради Володимир Міллер. Це – найбільш правильний крок в умовах обмеженого фінансування місцевого самоврядування в умовах війни. А загалом Дніпро наразі є містом-лідером в Україні за використанням ефективних фінансових рішень, підкреслив заступник міського голови.

Крім того, завдяки добрим стосункам та постійній співпраці міської влади з ДСНС Дніпро безкоштовно отримає від Держслужби з надзвичайних ситуацій шість модульних котелень, наголосив під час сесії міський голова Борис Філатов. Котельні дозволять забезпечити локальне теплопостачання житлових будинків та соціальних об’єктів. 

Попри всі складнощі та негаразди воєнного часу місто продовжує модернізувати транспортну інфраструктуру, від якої залежить стабільне життя та робота нашого потужного мегаполіса. Зокрема, в рамках великого проекту завдяки співпраці з європейськими партнерами Дніпро має невдовзі отримати сучасні трамваї, які можуть вийти на маршрут №1. Тож питання на часі – модернізація трамвайної колії. Для виконання цього масштабного проекту місто залучить кредитне фінансування на сприятливих умовах.

Ухвалити рішення з цих питань міська рада зможе вже за тиждень, під час позачергової сесії. Міський голова Борис Філатов закликав депутатів підтримати вкрай важливі ініціативи та подякував усім за плідну роботу на користь рідного міста та його мешканців

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: