Skip to content

ОФІЦІЙНО У Дніпрі модернізують та утеплюють житлові будинки на пр. Богдана Хмельницького

Михайло Чернов

У Дніпрі попри всі складнощі воєнного часу міська влада тепломодернізує житлові будинки. Таке оновлення дозволяє краще зберігати тепло всередині будівель. Тож в холодну пору року температура в квартирах стане вищою на кілька градусів, підвищиться комфорт для мешканців, повідомляє “Наше місто”.

Проекти модернізації будинків у Дніпрі, які включають утеплення фасадів, були розроблені ще до війни. На щастя, втілити їх в життя міські служби змогли зараз. Фінансові ресурси для цих важливих заходів, що підвищують енергоефективність будівель та комфорт для мешканців, місту надали на вигідних умовах наші європейські партнери.

Зараз фахівці утеплюють фасади будинків № 113 та №119 на пр.Богдана Хмельницького. Це – п’ятиповерхівки на кілька під’здів, які були зведені кілька десятиліть тому та вочевидь потребували оновлення/

Тепломодернізацію будівель виконують комплексно, пояснює представник Департаменту житлового господарства міської ради Єгор Худяков. Зокрема, в будинках повністю утеплюють та оновлюють покрівлю: прибрали старий шифер, замість нього вклали сучасну металочерепицю, також влаштували паро- та гідробар’єр, передбачили захист від блискавки. Фасади утеплюють сучасною та довговічною мінеральною ватою, також утеплять цоколь.

Після утеплення в будівлі краще зберігатиметься тепло, температура в квартирах взимку буде вищою. Тож в будинках, які обладнані приладами контролю та обліку тепла, можна споживати менше теплоносія та відповідно сплачувати за нього менше.

– Добре, що проводиться утеплення, – розповідає Василь Іванович, власник квартири в будинку №119 по пр.Б.Хмельницького, який мешкає тут кілька десятиліть. – Раніше в нас відремонтували покрівлю, привели до ладу труби опалення, а ще – оновили дорогу біля будинку. Тепер – дуже зручно!

Роботи з утеплення будинків на цих двох локаціях триватимуть до середини червня. Загалом в цьому році заплановано теплоомодернізувати 13 будинків комунальної форми власності в Дніпрі, повідомив Єгор Худяков, представник Департаменту житлового господарства міської ради Дніпра.  Зокрема, це будівлі на пр.Б.Хмельницького, а також великий будинок на пр.Слобожанському (№106 – №108, добре відомий дніпрянам “Пентагон”). 

Як повідомляло раніше “Наше місто”, днями  міський голова Дніпра Борис Філатов проінспектував енергомодернізацію будинків на вул.Інженерній.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: