Skip to content

Відеоспостереження та автоматичні замки: у Дніпрі продовжують облаштовувати сучасні укриття

Відеоспостереження та автоматичні замки: у Дніпрі продовжують облаштовувати сучасні укриття

У Дніпрі активно продовжують облаштовувати сучасні укриття. Яскравим прикладом слугує оновлене укриття в будинку на вулиці Робочій, 168. Завдяки фінансуванню ООН, ремонтні роботи були успішно завершені, а сховище оснащене найсучаснішим обладнанням, включаючи систему відеоспостереження та автоматичну систему замків для забезпечення безперешкодного доступу. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Вхід до сховища у цьому будинку можливий з трьох під’їздів. Завдяки автоматичній системі під час повітряної тривоги двері розблоковуються автоматично, що значно економить час і полегшує доступ до укриття. Сховище має площу 150 квадратних метрів і може вмістити понад 100 осіб. Воно обладнане ліжками, сидячими місцями, туалетом, медичним куточком, системою вентиляції та вогнегасниками», – зазначив Олександр Власенко, заступник директора КП «Міські активи» Дніпровської міської ради.

Заступник міського голови з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков здійснив візит до одного з ОСББ Дніпра, де вже встановлено автоматичну систему замків. Мета його візиту – перевірити роботу системи та оцінити її ефективність.

«Переконався, що все працює справно. Плануємо поширювати практику електронних замків в укриттях Дніпра. Це стосується як будинків, так і закладів освіти», — зазначив він.

Наступна точка перевірки – школа № 46.

«Метою візиту було перевірити працездатність Wi-Fi мережі в цьому закладі. Ми хотіли переконатися, що вона надає швидкий та безперебійний доступ до інтернету для відвідувачів. Оглядом залишилися задоволені, все працює без проблем», – прокоментував Костянтин Цепенніков.

Про стан сховища черговому доповіла директорка школи Олена Міроненко.

«Площа укриття 921 кв. м, розраховано на 890 людей. Все необхідне в нас є. Це місця для сидіння, аптечка, запаси води. Є санвузол, вентиляція, шанцевий інструмент, засоби пожежогасіння. Є куточок для людей з тваринами, дитячій куточок тощо», — зазначила Олена Міроненко.

Раніше ми писали, у Дніпрі відремонтували ліву частину сходів пішохідного мосту на Монастирський острів.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: