Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі капітально відремонтували укриття в дитячій лікарні

Ремонт укриття в лікарні Дніпра

В умовах війни, коли повітряні тривоги стали щоденною реальністю, питання безпеки людей, особливо дітей, стоїть на першому місці. Дитячі лікарні Дніпра не лише надають медичну допомогу, але й роблять усе можливе, щоб створити безпечні умови перебування для своїх маленьких пацієнтів. Так в одному з медзакладів завершено капітальний ремонт укриття. Детальніше про це – в матеріалі «Наше місто».

Цю захисну споруду побудували в середині 70-х років, як протирадіаційне укриття. До цього часу її жодного разу не ремонтували. Тому приміщення були у занедбаному стані, а іноді навіть траплялися підтоплення.

-Нам передали об’єкт не так давно. Перш за все ми провели роботи, щоб уникнути подальших підтоплень, – повідомила генеральна директорка дитячої лікарні Вікторія Вікторівна. – Війна внесла свої корективи. Більша частина коштів зараз направляється на оборонну галузь, тому ми шукали різні можливості, щоб відремонтувати укриття. Намагалися зробити так, щоб тут було безпечно та комфортно. Це вдалося завдяки коштам міського бюджету. В минулому було виділено кошти Департаменту капітального будівництва, після чого тут виконали ремонтні роботи.

Активна фаза ремонту тривала близько трьох місяців. За цей час оновили підлогу, стіни, стелю, встановили сучасне освітлення, тощо.

-В укритті є санвузол, ми зараз вирішуємо питання щодо водовідведення, – додала Вікторія Вікторівна. –  На минулому тижні отримали гуманітарну допомогу і матеріальні цінності, які призначені безпосередньо для укриттів. Серед іншого – ліжка з матрасами, ліхтарики, які дві доби працюють без підзарядки. Укриття забезпечене технічною та питною водою.

Особливу увагу приділили вентиляції приміщень, адже в таких сховищах часто збирається багато людей.

-В системі вентиляції налаштовано автоматичний контроль вологості та температури повітря, – повідомив представник підрядної організації Станіслав Капаєв. – Відзначу, що можливий також підігрів повітря. Це програмується на пульті керування. Інженери клініки та представники охоронної компанії пройшли відповідний інструктаж. Реалізована система фільтрації, тобто в приміщення подається лише чисте повітря. Встановлено герметичні клапани. Якщо зникає електроживлення, то можливо переведення системи вентиляції у ручний режим.

У захисній споруді цілодобово чергує охорона. Укриття має два входи, які постійно відкриті. До речі, під час ремонту укриття теж працювало. Воно доступне не лише для пацієнтів, але й для жителів сусідніх будинків. Це дає можливість людям сховатися у безпечному місці під час повітряних тривог.

-Я живу неподалік, тому завжди користуюся цим укриттям, – каже дніпрянка Євгенія. – Під час повітряних тривог ми усією родиною приходимо сюди. Наші сусіди також відвідують його. Вхід зручний для людей на кріслах колісних та матусь з дитячми візочками. Приємно, що сховище оновили, там комфортно перебувати. Добре, що у місті приділяють увагу таким питанням і приводять до ладу захисні споруди.

Загальна площа споруди – 316 квадратних метрів. Згідно документації, сховище розраховане на 300 осіб. Але такої кількості людей тут ще не бачили, а всі, хто прийшов, комфортно розміщуються.

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: