Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як у Дніпрі зробити підпоховання на цвинтарі

Супрун Юлія

кладовища Дніпра

У Дніпрі з 43 цвинтарів місця для поховань є лише на двох кладовищах – Новоігреньському та на Діївському на вулиці Мукачівській. На решті можна лише здійснити підпоховання до родинних могил. Які документи необхідні для цього, з’ясовував кореспондент “Нашого міста”.

кладовища Дніпра

У КП “Ритуальна служба”, яка надає всі необхідні документи, кажуть, що здійснити підпоховання у родинну могилу може лише користувач цієї ділянки. Це особа, на яку оформлено перше поховання. У користувача повинно бути Свідоцтво про поховання – основний документ, який надає право на користування ділянкою. Без цього документу неможливо встановити пам’ятник чи здійснити підпоховання. Оформити його не складно, якщо зробити це своєчасно.

Валерій Тетякін

Якщо такого свідоцтва немає, то починаються проблеми. Є поховання, які були здійснені у 90-ті чи 2000-ні роки і люди хочуть встановити пам’ятник, а не можна. Законодавство чітко каже: якщо має бути встановлена надгробна споруда, то потрібна наявність документів – свідоцтво про смерть та свідоцтво про поховання. А у людей цього немає і починається з’ясування – хто ці люди, чи дійсно вони рідні померлого. Якщо все збігається, ми даємо такий дозвіл, але все це додаткова робота, збір довідок і людям це не дуже зручно, – пояснює Валерій Тетякін. 

Для підпоховання необхідно звернутися до адміністрації кладовища з підтвердженням права на користування ділянкою та необхідними документами (свідоцтво про смерть, свідоцтво про поховання). У разі нового поховання укладається договір на ритуальні послуги з КП “Ритуальна служба”.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на цвинтарях у Дніпрі розмістили 50 великогабаритних контейнерів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: