Skip to content

На цвинтарях у Дніпрі розмістили 50 великогабаритних контейнерів

Ксенія Куземко

На дніпровських кладовищах з'явились зручні контейнери для сміття

З метою полегшення роботи комунальних служб та зменшення кількості стихійних сміттєзвалищ, на кладовищах Дніпра було встановлено 50 великогабаритних контейнерів типу мультиліфт. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на департамент благоустрою та інфраструктури м. Дніпро.

Наприклад, на кладовищі «Діївське» розмістили 4 таких контейнери. На 43 міських кладовищах їх -50. Ці нововведення значно спростять процес збирання сміття та утримання кладовищ у належному санітарному стані.

«Розставляємо в залежності від габаритів цвинтаря. Десь достатньо одного, а десь більше. Їх ми почали встановлювати ще торік, і це  полегшило нам роботу. Коли раніше люди утворювали величезні купи сміття, то щоб їх прибрати, нам доводилося залучати з десяток людей та кілька одиниць техніки. Кількість сміття, яке утворювалось посеред цвинтаря, скоротилось до 80%, і ми дуже вдячні людям за це. Поменшало і пластикових квітів після того, як виконком міської ради прийняв рішення, яким забороняє приносити на територію кладовищ штучні квіти та вінки. Зазначу, що їх стало приблизно втричі менше», – каже директор КП «Міська ритуальна служба» Дніпровської міськради Валерій Тєтякін.

На дніпровських кладовищах з'явились зручні контейнери для сміття

На кладовищах встановили спеціальні покажчики, щоб люди могли легко знайти найближчий контейнер для сміття. На жаль, деякі з цих покажчиків вже пошкоджені вандалами. На самих контейнерах також розміщені контактні номери: якщо ви помітили, що контейнер переповнений, зателефонуйте за номером 098 838 21 21, і сміття буде оперативно вивезено.

«На цвинтарях міста постійно працює надпотужна техніка: грейферні навантажувачі, самоскиди, трактори-навантажувачі, самоскиди-мультиліфти. Останні  і очищують  нові контейнери. Машина привозить пустий контейнер, а заповнений забирає, аби відвезти на полігон», – зазначив представник підрядної організації з утримання цвинтарів Дніпра Олексій Герасимович.

На дніпровських кладовищах з'явились зручні контейнери для сміття
На дніпровських кладовищах з'явились зручні контейнери для сміття

Раніше ми писали, як працюватиме громадський транспорт у Дніпрі у Великдень та поминальні дні.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: