Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО У лікарні Дніпра встановили нові ліфти

Ліфти в міських медзакладах просто необхідні. Завдяки їм доправляють на верхні поверхи людей з інвалідністю, мам із маленькими дітьми, просто літніх людей. Підйомники, які давно відпрацювали належний термін, міняють на нові. Два нові турецькі ліфти встановлено в одній із дніпровських лікарень. Про це повідомляє «Наше місто».

У 2023 році в міських лікарнях і амбулаторіях продовжилися капітальні ремонти з ремонту ліфтів.

– Ми розуміємо, що в лікарнях і центрах первинної медико-санітарної допомоги перебувають пацієнти з інвалідністю, матусі з візочками, просто люди похилого віку, які не можуть самостійно підніматися сходами, – зазначає Олександра Бодня, заступниця директора департаменту охорони здоров’я міської ради Дніпра. – Тому необхідно забезпечити стабільну роботу підйомників. З 2018 по 2022 роки в медзакладах помітили 11 ліфтів. З початком великої війни ця робота призупинилася, але торік відновилася. У 2023-му ми замінили три застарілі ліфти.

Переваги роботи нової техніки очевидні.

–  Ліфти в нашій лікарні востаннє міняли 1992 року, потім їх капітально не ремонтували, – розповідає Володимир, заступник генерального директора з технічних питань лікарні. – Старі  підйомники працювали дуже погано. Іноді ламалися кілька разів на день. Фактично вони перебували в аварійному стані. Тепер же в нас працюють два нові ліфти. Один використовується здебільшого для пацієнтів і персоналу лікарні, а другий переважно для відвідувачів.

 Про особливості сучасних підйомників повідомив представник підрядної організації Артем Золотий.

– Ці ліфти турецької фірми, – зазначає Артем. – Вони гарні як по якості, так і по ціні. Зокрема, перевага їх в тому, що в них є фотобар’єр. Тобто ліфт чекає і  не закриває двері, коли до нього заїжджають люди з інвалідністю на кріслі колісному. Під час вимкнень світла підйомник  довозить пасажирів до найближчого поверху, аби люди змогли безпечно вийти. Окрім того, ліфти підлаштовані під людей з інвалідністю та для людей з порушенням зору. Тут на кнопках є шрифт Брайля, зручний заїзд для людей на кріслах колісних. Важливо, що  система автоматизована. Ми маємо можливість бачити несправності та швидко їх усувати.

Зазначимо, що взагалі на 2024 рік заплановано ремонт 9 ліфтів у медичних закладах Дніпра.

Раніше ми писали про те як у Дніпрі працює екстрена медична допомога під час війни.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: