Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Саджають квіти та чекають Перемогу: як живе вулиця Янтарна після ворожого обстрілу 25 травня 2023 року

Саджають квіти та чекають Перемогу: як живе вулиця Янтарна після ворожого обстрілу

Страшні кадри, які побачив весь світ. Закривавлені люди виходять з клініки, а поруч ветеринари та просто перехожі кидаються в полум’я, аби винести тварин. Ракетний обстріл 25 травня 2023 року вбив 4 людей, вщент знищив ветклініку та міську лікарню. А також понівечив будинки поруч. Як сьогодні живуть місцеві жителі – деталі в сюжеті «Наше місто».

На щастя, всі пухнасті вижили. Але загинули люди. Пані Тетяна живе на вулицы Янтарній вже 38 років. Її будинок безпосередньо потрапив епіцентр вибуху і вона дуже пам’ятає ранок тієї п’ятниці, адже внаслідок вибуху в неї було зруйновано балкон.

Голова адміністрації згадує, як того дня був на об’їзді району і почув вибух. Далі було зрозуміло, що влучання неподалік будинку, де він виріс.

Пані Оксана згадує, як в той день дивом не постраждала її дитина. Адже в їх квартирі буквально застрягли уламки ворожої ракети. В укриття ніхто не встиг спуститись, бо балістичний обстріл стався до того, як встигли увімкнути сповіщення.

Будинок на Янтарній 42 – це як одна велика родина. Тут дуже опікуються територією, яка теж постраждала від уламків і скла.

Є тут і свій Талісман – песик Гарік. Йому майже 18 років. Він також має своє житло.

Попри повномасштабне вторгнення ніхто з будинку не виїхав. А в таких речах, як догляд за рослинами чи прикрашання двору люди знаходять позитивні емоції.

Раніше ми писали, як у Дніпрі працює екстрена медична допомога під час війни.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: