Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Таксофони та канатна дорога: ТОП 5 місць, яких більше немає у Дніпрі

ТОП-5 місць, яких більше немає у Дніпрі

Давайте повернемось у минуле та пригадаємо ті чудові місця, які більше не існують у Дніпрі, але залишилися в наших серцях. З початку 2000-х років Дніпро дуже змінився. З’явилися нові будинки, парки, сквери, магазини та ТЦ. Водночас із вулиць міста зникло те, що містяни бачили не один десяток років, чим довго користувалися та до чого звикли, пише «Наше місто».

Канатна дорога

Підвісна дорога з’явилася у Дніпрі 1968 року. З її допомогою можна було дуже швидко дістатися Монастирського острова. Вона мала популярність серед містян, оскільки значно скорочувала шлях на пляж, а подорож нею була схожа на атракціон. Іноді, щоправда, дорога «зависала» на 10-15 хвилин із технічних причин і тоді люди в кабінках проводили кілька незабутніх хвилин над дорогою чи річкою. Свій останній рейс канатна дорога зробила у 2007 році і з того часу не працює.

Ринок у центрі

На початку 1990-х років там, де сьогодні знаходиться ТЦ «Європа», був торговий ринок. Називався він «Катеринославський» і купити тут можна було все, що завгодно – від цигарок та пиріжків до спортивного одягу. 2004 року торговців «переселили» на інші ринки Дніпра, а площу реконструювали.

Таксофони

Раніше у центрі міста можна було зустріти таксфони. Їх кріпили на стінах будівель, а зателефонувати можна було, купивши картку або кинувши в апарат кілька монеток. Але згодом мобільні телефони їх витіснили. Остаточно таксофони зникли в 2010-х роках.

Пам’ятний фонтан

Фонтан біля ЦУМу був збудований у 1973 році та використовувався переважно для вентиляції приміщень магазину. Він виглядав дуже просто, але встиг полюбитись жителям міста та стати місцем-орієнтиром, де призначалися зустрічі та побачення.

Старий кінотеатр

Кінотеатр «Родина» відкрився у Дніпрі у 1909 році. Тоді він називався «Електробіоскоп Зайлера», на честь свого засновника, а будівля була дерев’яною. У 1913 році на його місці з’явився кам’яний будинок, а сам кінотеатр отримав нову назву «Гігант». Назву «Родина» він отримав у 1945 році, попередньо змінивши кілька «імен». У 2014 році замість кінотеатру в будівлі з’явилася пивоварня.

Хоча ці місця більше не існують у Дніпрі, вони залишаються в пам’яті мешканців, як частина історії та культурного спадку міста.

Раніше ми писали, ТОП 5 найпопулярніших університетів Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: