Skip to content

ОФІЦІЙНО Дніпро отримав нову партію генераторів від Японії

Михайло Чернов

Генераторы для Днепра от Японии

В перші дні квітня до міського КП “Теплоенерго” надійшли 16 генераторів різної потужності від наших партнерів з  Японії, повідомляє “Наше місто”

Це – чергова партія важливої допомоги для Дніпра від японського народу. Наше місто отримує таку потужну підтримку завдяки особистим зусиллям міського голови Бориса Філатова, який послідовно розвиває та зміцнює ділові зв’язки Дніпра з зарубіжними партнерами.

– Генераторі, отримані з Японії, дуже гарні саме для наших умов, мають різну потужність, економічні та ефективні, – підкреслив директор КП “Теплоенерго” Андрій Клименко. – Вони дозволить нам швидко реагувати на можливі відключення електрики, щоб в підсумку забезпечувати комфортні умови для мешканців міста.

Раніше, у грудні 2023 року, КП “Теплоенерго” отримало від Японії 142 генератори, а також корисну техніку – екскаватор-навантажувач.  Генератори мають різну потужність, що  дозволить легко підлаштувати їх під різні об’єкти теплопостачання. Ще 10 генераторів (потужністю від 60 кВт до 240 кВт) надійшли у січні 2024 року.  

Генератори від Японії для Дніпра

А тепер до підприємства надійшла нова партія з 16 генераторів. Устаткування закупила та передала до Дніпра Японська система міжнародного співробітництва (JICS) в рамках  грантової угоди з урядом України.

– Такої кількості обладнання вистачить, аби обладнати близько сотні об’єктів теплопостачання, а можливо й більше, – зазначає директор КП “Теплоенерго” Андрій Клименко. – Ця допомога дуже важлива для нашого міста. Адже з березня рф поновила масовані обстріли енергетичної системи України, які вже призвели до масштабних пошкоджень. В таких умовах значення альтернативних джерел виробництва електроенергії важко переоцінити.

Генератори від Японії для Дніпра

Наразі отримані генератори готуються та встановлюються на міських об’єктах теплопостачання. В рамках співпраці з японськими партнерами до кінця цього року очікується прибуття до Дніпра іншої спецтехніки та електроустановок. 

Фото Володимира Федорищева. 

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: