Skip to content

Генератори, спецтехніка та проєкти відновлення: міський голова Дніпра зустрівся з представниками японського JICA

Генератори, спецтехніка та проєкти відновлення: міський голова Дніпра зустрівся з представниками японського JICA

Сьогодні, 28 лютого, міський голова Дніпра Борис Філатов провів зустріч з керівництвом українського офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), що є урядовою установою, – повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Загалом співпраця Дніпра з цією компанією триває ще з 2017 року. А після початку повномасштабного вторгнення Дніпро увійшов до переліку міст, яким Японія надає допомогу — як громадам, які є ключовими у відновленні України.

Окрім того, у рамках підписаної грантової угоди на рівні двох країн JICA надає Дніпру різне устаткування для того, аби допомогти впоратися з викликами повномасштабного російського вторгнення.

«JICA та народ Японії підтримує і підтримуватиме Україну. Ми розуміємо важливість допомоги Дніпру — з огляду на розташування міста. Ми висловлюємо свої співчуття з приводу втрат, яких ви зазнаєте. І продовжуватимемо нашу співпрацю», — зазначив головний представник офісу JICA в Україні Хідекі Мацунага.

Таким чином комунальні підприємства Дніпра вже отримали понад півтори сотні дизельних генераторів різної потужності, три екскаватори-навантажувачі та бульдозер. Також протягом року очікується надходження додаткових партій спецтехніки та обладнання, потрібного для подолання наслідків російських обстрілів, розбору завалів та утилізації уламків. Окрім того, наразі тривають перемовини мерії Дніпра з JICA щодо середньо- та довгострокових проєктів відновлення.

Своєю чергою міський голова Дніпра наголосив, що місто цінує надану допомогу та підтримку з боку японського уряду.

«Ми цінуємо допомогу, яку надає уряд Японії, і моральну підтримку з боку народу цієї країни. Наша системна співпраця залишається дуже важливою. Це зміцнює розуміння того, що у цій жахливій війні вони стоять пліч-о-пліч з Дніпром, з усією Україною», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов.

Нагадаємо, раніше ми писали, Борис Філатов зустрівся з чеськими урядовцями та бізнесменами. Вони разом обговорили бізнес-проєкти та передали обладнання для 16-ї міської лікарні.

Читайте також: Мер Дніпра Борис Філатов та керівник ДніпроОВА Сергій Лисак зустрілися з посолкою США в Україні Бріджит Брінк.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: