Skip to content

ОФІЦІЙНО У Дніпрі будинки ОСББ та ЖБК подали 591 заявку, аби покращити свої будинки

У Дніпрі будинки ОСББ та ЖБК подали 591 заявку, аби покращити свої будинки

Незважаючи на складні часи, Дніпро продовжує втілювати проєкти за програмою співфінансування. ОСББ «ГЛАДКОВА 4А» вже втретє бере участь у цій програмі. Один з мешканців будинку, Павло Костенко, розповів, що останнім часом в їхньому будинку були проблеми з електромережами. Постійно вибивало рубильники, а зимою 2023 року під час блекаутів ця проблема загострилася. Про це пише «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

У 2019 році мешканці цього будинку об’єдналися та створили ОСББ. Їхнім першим кроком стало покращення умов проживання за допомогою програми співфінансування. Завдяки цій програмі було здійснено заміну покрівлі.

У Дніпрі будинки ОСББ та ЖБК подали 591 заявку, аби покращити свої будинки

«Спочатку ми взялися за ремонт даху, бо він був у жахливому стані. Програма допомогла нам з цим. Згодом завдяки цій же програмі ми змогли відремонтувати підʼїзди. Два роки ми не брали участі в програмі, але торік знову подали заявку на заміну електромереж. Роботи виконали якісно, а 75% витрат (150 тис. грн) покрило місто. Нам лише залишилось заплатити 25% (50 тис. грн). Це дуже гарна програма, адже вона дає можливість покращувати наш будинок», – розповів голова ОСББ «ГЛАДКОВА 4А» Валерій Касперович.

У Дніпрі будинки ОСББ та ЖБК подали 591 заявку, аби покращити свої будинки

З початку 2024 року у Дніпрі вже втілено в життя 16 проектів співфінансування, які були запропоновані мешканцями міста торік. Більшість з них (11) стосуються оновлення електромереж, 3 – ремонту покрівель, 1 – реконструкції ліфта та 1 – сантехнічних робіт.

«Цього року ми зафіксували рекордну кількість заявок на програму співфінансування за всю історію її існування – 591! Це свідчить про те, що програма дійсно потрібна та корисна для мешканців Дніпра, адже попри війну кількість охочих покращити умови життя у своїх будинках зростає. Найбільше заявок подано на ремонт ліфтів (195). Це не дивно, адже за умовами програми, місто покриває 90% вартості ремонту, а мешканцям потрібно сплатити лише 10%», – розповів начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

У Дніпрі будинки ОСББ та ЖБК подали 591 заявку, аби покращити свої будинки

Нині у Дніпрі триває прийом заявок на програму співфінансування на наступний рік. Уже 12 ОСББ долучились. Ті, хто ще воліє покращити свій будинок, можуть звернутись за телефоном: +380633409477.

Раніше ми писали, у Дніпрі перевірили проведення ремонтних робіт у будинках ОСББ та ЖБК.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: