Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО В Дніпрі на пр. Науки встановлюють колесовідбійний брус

Михайло Чернов

В Дніпрі на пр.Науки (раніше – пр.Гагаріна) дорожні служби встановлюють металевий розділювач руху – колесовідбійний брус. Конструкцію протяжністю 600 м монтують на вкрай напруженій та аварійно небезпечній ділянці проспекту – від вул.Академіка Лазаряна до вул.Телевізійна, повідомила Світлана Літвінова, начальник управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради Дніпра. Роботи з монтажу колесовідбійного бруса європейського зразка виконує бригада фахівців із використанням сучасної комунальної техніки. 

Світлана Літвінова

– Завдяки встановленню цієї конструкції можливість лобових зіткнень зводиться до мінімума, –  зазначає Світлана Літвінова

Розділення потоків транспорту з використанням металевого бруса – корисна та вкрай потрібна практика, яка дозволяє дуже суттєво зменшити кількість ДТП (в першу чергу – лобових зіткнень). Встановлення розділювачів на ключових трасах Дніпра міські служби розпочали ще до великої війни та продожують цю потрібну роботу зараз. Така діяльність координується з правоохоронцями: бруси встановлюються в першу чергу на таких шляхах, де фіксується значна кількість аварій. Результат зусиль комунальників – вкрай позитивний: на ділянках, де встановлені металеві розділювачі руху, кількість аварій, що виникають через виїзд автівок на зустрічну смугу та лобові зіткнення, стрімко знижується до мінімуму.

В Дніпрі на пр.Науки встановлюють брус-розділювач

Наразі завдяки зусиллям міських комунальних служб в Дніпрі металеві бруси – розділювачі руху вже встановлені по всій протяжності Слобожанського проспекту, на Сонячній набережній, Набережній Перемоги, Запорізькому шосе, вул.Криворізькій, проїзді Олександра Гальченко та низці інших складних ділянок, зазначає Світлана Літвінова.

На ділянці проспекту Науки (в районі ТЦ НеоПлаза) також напружений рух, на превеликий жаль, тут фіксується багато ДТП, в т.ч. – з летальними наслідками. Тож встановлення  розділювача допоможе покращити дорожню ситуацію. 

В Дніпрі на пр.Науки встановлюють брус-розділювач

Роботи зі встановлення колесовідбійного бруса на цій локації триватимуть до двох тижнів, залежно від погоди. В перспективі за сприятливих умов міські служби також планують встановити брус-розділювач на складній ділянці вул.Космічної – від ж/м Сокіл до комплексу лікарень. 

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: