Skip to content

Радикально підвищує безпеку руху: у Дніпрі на пр. Гальченка встановлюють колесовідбійний брус

Михайло Чернов

На Гальченка встановлюють колесовідбійний брус - Наше Місто

У Дніпрі, незважаючи на всі складнощі воєнного часу, активно розвивають дорожню інфраструктуру. На ключових трасах міста встановлюють колесовідбійні бруси. Ці конструкції поділяють потоки транспорту, підвищують безпеку руху та допомагають знизити кількість небезпечних ДТП. Наразі роботи йдуть на жвавому проїзді Олександра Гальченка. Тут встановлять понад 1,5 км двостороннього бруса, що розділить потоки руху, а також 720 м одностороннього бруса, який відокремить проїжджу частину від пішохідної доріжки, передає кореспондент «Наше місто».

На Гальченка встановлюють колесовідбійний брус - Наше Місто

Раніше роздільники, які підвищують безпеку руху, змонтували також на з’їздах з Амурського та Центрального мостів.

– Загалом у 2023 році заплановано встановлення близько 6,5 км колесовідбійного бруса на різних ділянках, – наголосив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, який перевірив хід робіт. Він наголосив, що конкретні дороги, на яких встановлюються роздільники, обираються на основі даних поліції про місця найбільшої концентрації ДТП.

Колесовідбійний брус, встановлений на пр. Гальченка – надійний і довговічний, він захищений від корозії. Такий роздільник зможе витримати наїзд машини, при цьому транспортний засіб отримає мінімальні пошкодження.

На Гальченка встановлюють колесовідбійний брус - Наше Місто

Нагадаємо, сучасні розділові конструкції на жвавих трасах нашого міста почали встановлювати ще у 2019 р. Тоді на Набережній Заводській (на ділянці від Амурського до Кайдацького мосту) змонтували колесовідбійний брус, який радикально підвищив безпеку руху. У цьому місці більше не було зафіксовано загиблих через виїзд транспортних засобів на зустрічну смугу. Потім роздільники почали активно встановлювати і на інших трасах у Дніпрі.

Зазначимо, через сумну відому постанову Кабінету міністрів №590 минулого року місцева влада по всій Україні, і в т.ч. у Дніпрі не мали змоги розвивати та оновлювати інфраструктуру. На щастя, до ухвали внесли зміни, що дозволило відновити важливі роботи на місцях.

На Гальченка встановлюють колесовідбійний брус - Наше Місто

У 2023 р. буде виконано монтаж колесовідбійного бруса на проїзді Гальченка, продовжиться встановлення роздільника на пр. Слобожанському (аж до виїзду з міста). Конструкції, що підвищують безпеку руху, також поставлять на Амурському мосту з правобережним та лівобережним підходами та правобережному підході Центрального мосту.

Довідка НМ

Колісний брус буває двох типів:

  • односторонній – запобігає виїзду транспорту на тротуар або узбіччя.
  • двосторонній – розмежовує транспортні потоки та унеможливлює лобові зіткнення. Наприклад, якщо водій не впорається з керуванням, автомобіль просто не виїде на зустрічну смугу. Такі конструкції не дозволяють порушувати ПДР, оскільки не дають змоги здійснювати розвороти у невстановлених місцях.

М. Чернов. Фото В.Федорищева

Категорія: Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: