Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Зимовий контроль: у Дніпрі будуть штрафувати керівників підприємств, які відмовляються прибирати сніг

Зимовий контроль: у Дніпрі будуть штрафувати керівників підприємств, які відмовляються прибирати сніг

Справжня зима ще попереду. Морози, сніг та ожеледиці на нас ще чекають. Тому готуватися до них потрібно заздалегід, передає сайт «Наше місто».

Усі підприємства, організації, фірми власними силами забезпечують безпеку життя та здоров’я містян. Керівники цих підприємств відповідають у тому числі за збирання снігу, за посипання доріжок та ганків у разі ожеледиці. Найчастіше це виконується. Для недбайливих виконавців передбачено адміністративні штрафи.

– Якщо щось не робиться, ми виписуємо припис, який зобов’язує його виконати, – розповідає Руслан Мороз, начальник міської інспекції з питань благоустрою. – Якщо воно не виконується, складається адмінпротокол, з яким запрошують на адмінкомісію. Ця комісія визначає суму штрафу. Штрафи стандартні: від 340 гривень для фізичних осіб до максимальних 1700 гривень для юросіб.

Зимовий контроль: у Дніпрі будуть штрафувати керівників підприємств, які відмовляються прибирати сніг

Начальник інспекції зазначив, що здебільшого приписи виконуються. За весь минулий рік у Дніпрі було зроблено 308 розпоряджень та виписано 14 протоколів, у цьому – виписано близько 70 розпоряджень. Адміністративні протоколи поки що не складалися.

За словами начальника інспекції, найбільші труднощі виникають із великими підприємствами, яким легше сплатити штраф, ніж витрачатися на двірників.

– Найпроблемніші – великі підприємства з дуже великими територіями, – резюмує Руслан Мороз. – Їх керівникам простіше раз на місяць заплатити 1700 гривень, ніж утримувати двірників.

На жаль, вагоміших штрафів для таких горе-начальників не передбачено.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: