Улюблені багатьма страви: картопляне пюре і обсмажений фарш. Але подати їх можна у зовсім незвичному форматі – запеченими в духовці у вигляді гнізд. Оригінально і смачно. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на сайт «Смакуй».
Інгредієнти:
- Картопля 5 штук
- М’ясний фарш 450 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Болгарський перець 1/2 шт
- Помідори 2 шт
- Часник 1 зубчик
- Твердий сир 100 г
- Вершкове масло 30 г
- Кріп 20 г
- Рослинна олія 30 г
- Паприка – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Сіль – за смаком
Приготування:
Приготуйте начинку для картопляних гнізд. Ріпчасту цибулю наріжте, обсмажте 2 хвилини до напівпрозорості, потім додайте солодкий перець. Смажте ще 3 хвилини. До овочів додайте м’ясний фарш, часто його перемішуйте, поки великі шматочки не поділяться на дрібніші. Фарш заправте паприкою, сіллю та меленим чорним перцем, перемішайте, смажте 5 хвилин.
Паралельно підготуйте картопляну основу. Картоплю зваріть. Розімніть товкучкою, додайте вершкове масло, перемішайте. У картопляне пюре додайте подрібнений кріп, перемішайте.
Долоні змочіть олією, з пюре сформуйте 6 однакових кульок, викладіть їх у форму на відстані одна від одної. Форму попередньо змастіть олією.
Кожну кульку придавіть невеликою чаркою, отримуючи кругле заглиблення. Сир натріть на дрібній тертці. Частину сиру викладіть у картопляні заглиблення, половину залиште для присипки. Зверху на сир покладіть м’ясну начинку, формуючи невеликі гірки.
М’ясну начинку також присипте сирною стружкою. Духовку прогрійте до 200 градусів, поставте форму всередину. Страву запікайте 10-15 хвилин, допоки сир повністю не розплавиться.
Готову порційну страву перекладіть у тарілку, подайте на стіл. Смачного!