Skip to content

Викликає ураження мозку: в Україну завезли небезпечні овочі

Ксенія Куземко

В Україну завезли небезпечний продукт, який може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям і навіть спричинити смерть людини. Мова йде про швидкозаморожену броколі. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Головне управлінні Держпродспоживслужби.

Зазначається, що у заморожених суцвіттях броколі виявили хлорпірифос. Постачальником виявилась компанія Prosto Frosto Sp. z o. o., що здійснює діяльність в галузі переробки овочів і фруктів, зі штаб-квартирою у Катовіце.

Замовником є підприємство “Здоровий продукт”, яке знаходиться у Києві і “пропонує швидкозаморожену броколі компаніям HoReCa”.

Таким чином, швидше за все, небезпечна броколі не могла потрапити на полиці супермаркетів і магазинів.

Але якщо ви все ж побачите його в магазині чи деінде – негайно зверніться до відповідних органів.

Чим небезпечний хлорпірифосу?

Виявлений хлорпірифос є фосфорорганічним інсектицидом, який широко використовується в побуті, сільському господарстві та промисловості протягом останніх 40 років приблизно в 100 країнах світу.

Потрапляючи в організм людини, хлорпірифос може спричинити гострі порушення роботи центральної нервової системи, такі як головний біль, порушення свідомості, навіть призводити до розвитку глибокої коми і судом. Важкі отруєння можуть призвести до смерті.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: