Skip to content

Монастирський острів готовий до літа: як упорядковують улюблене місце відпочинку дніпрян

Михайло Чернов

Монастирський острів літо 2023 - Наше Місто

Настає довгоочікуване тепле літо, городяни та гості Дніпра охоче вирушають відпочивати до берегів річки. Монастирський острів – одна з найулюбленіших локацій для прогулянок та відпочинку дніпрян. До початку літнього сезону профільні міські служби упорядковують територію острова і продовжують благоустрій, повідомляє сайт «Наше місто».

Монастирський острів літо 2023 - Наше Місто
Монастирський острів літо 2023 - Наше Місто

Нещодавно у відповідь на звернення городян профільні служби відремонтували близько 500 кв. м пішохідних доріжок на острові, повідомив Олексій Тесля, керівник комунального підприємства “Міська інфраструктура”. Тепер вибоїни більше не докучатимуть людям, що гуляють зеленою та доглянутою територією. Представники комунальних служб Дніпра постійно прибирають територію острова, тут функціонує санвузол, на пляжі встановлені чотири роздягальні.

Монастирський острів літо 2023 - Наше Місто

До речі, цієї весни на Монастирському висадили кілька десятків молодих кримських ялинок, повідомила представник Департаменту парків та рекреації міської ради Дніпра Катерина Гришина. Таку важливу акцію спільно з міськими службами провели представники однієї з IT-компаній міста – для того, щоб улюблений острів був зеленим та доглянутим.

Монастирський острів літо 2023 - Наше Місто

Нагадаємо городянам та гостям міста, що на Монастирському острові можна приємно гуляти тінистими алеями, засмагати на пляжі, грати у пляжний волейбол – для цього тут обладнано майданчик та натягнута сітка. Крім того, на острові діє “Акваріум” Дніпровського національного університету, де представлені різні види прісноводних риб: цей комплекс буде цікавим для школярів на канікулах.

– Ми із задоволенням приїжджаємо та гуляємо тут, – ділиться враженнями мешканка Дніпра Олена Іванівна, яка проводить час на Монастирському острові з онуками Сашком та Мишком.

Монастирський острів літо 2023 - Наше Місто

Стан дніпровської води біля пляжу на Монастирському відповідає санітарно-епідеміологічним нормам, повідомляють профільні служби. Крім того, водолази-рятувальники ДСНС обстежили десятки тисяч квадратних метрів дна річки Дніпра біля пляжу. В результаті витягли з дна небезпечне сміття, яке залишають самі відпочиваючі – биті пляшки, пивні банки, а також палиці, каміння, шматки заліза, рибальські сітки.

– Нині тут працюють два відділення наших співробітників, плануємо обстежити 24 тис. кв. метрів дна за 7 годин роботи, – зазначає старший водолаз-рятувальник водолазно-рятувального відділення Віктор Філатов. – Раніше вже обстежили дно біля пляжу на Мануйлівському. З дна річки біля кожного пляжу витягли близько сотні пляшок.

Представник ДСНС нагадує всім відпочиваючим базові правила безпеки під час відпочинку біля води: обов’язково слідкувати за дітьми, не залишати їх без нагляду, утриматися від розпивання спиртних напоїв. П’яний у річці може занапастити себе і створити небезпеку для оточуючих.

– Це – основні фактори, які можуть призвести до трагічних наслідків, – наголошує Віктор Філатов.

Монастирський острів літо 2023 - Наше Місто

До речі, за порядком на острові та безпекою відпочиваючих уважно стежитимуть правоохоронці. Особлива увага – любителям випити та покурити у громадському місці, що є порушенням закону.

– Силами дільничних офіцерів поліції спільно з ювенальною превенцією та представниками ДСНС будуть проводитися постійні профілактичні рейди, – наголошує майор поліції Антон Коцюба, заступник начальника відділення поліції №5. – Нагадуватимемо людям заборону на купання в місцях, які не призначені для цього, попереджаємо про те, що неприпустимо порушувати публічний порядок та безпеку, перебувати у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, – наголошує офіцер поліції. – Порушники притягатимуться до відповідальності.

Перебувати на пляжі та купатися в річці – під свою відповідальність

Комісія з ТЕБ та НС офіційно не дозволяла купання через дію в країні військового стану. Міські служби зазначають: на пляжі Монастирського острова городяни можуть на власний розсуд і під свою відповідальність. Адміністративну відповідальність за це не передбачено.

М. Чернов. Фото Валерія Кравченка

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: