Skip to content

Підвищення не уникнути: в Україні з 1 червня може зрости тариф на воду

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Тариф на воду 2023

З 1 червня в Україні можуть зрости тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. У середньому рівень зростання становитиме близько 30%. Про це йдеться у відповіді Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пише “Наше місто”.

Збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення вплине на кінцеву плату споживачів. Варто зазначити, що рішення про підвищення тарифів приймає саме НКРЕКП, а не органи місцевого самоврядування на місцях. Таким чином, ні КП «Дніпроводоканал», ні органи місцевого самоврядування тарифи на послуги підприємству не встановлюють.

“Цього року (орієнтовно з 01 червня) НКРЕКП планує наблизити тарифи ліцензіатів НКРЕКП на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня, що є не лише вимогою законодавства, а й необхідністю з економічної та технічної точки зору”, – йдеться у повідомленні НКРЕКП.

Також вартість оплати може відрізнятись між різними водоканалами. Розмір тарифів водоканалів залежить від особливостей надання послуг та обсягів споживання, кількості споживачів, які користуються послугами. 

Нагадаємо, наразі в Дніпрі діють такі тарифи:

  • 18,16 грн. (з ПДВ) за 1 м³ – централізоване водопостачання
  • 13,20 грн. (з ПДВ) за 1 м³ – централізоване водовідведення

Читайте також: У “Нафтогазі” зробили важливу заяву щодо зміни тарифів: скільки будемо платити.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: