Skip to content

Українців масово дурять у супермаркетах: як не потрапити на гачок

Супермаркети та магазини намагаються усіляко ошукати своїх клієнтів щоб отримати якомога більшу вигоду. Існує багато схем, про які покупці навіть не здогадуються. Про те на що варто звернути увагу, пише сайт «Наше Місто» з посиланням на Obozrevatel.

Округлення решти

За правилами округлення вам можуть дати не всю здачу. Суму менше 5 копійок має право залишити собі магазин, а понад 5 копійок – мають «вибачити» покупцю. Часто магазини спеціально встановлюють такі ціни, щоб усі округлення були не на користь покупця. Наприклад, за ціною 9,96 грн, 9,97 грн, 9,98 грн або 9,99 грн ви все одно повинні заплатити магазину 10 грн.

Якщо не бажаєте переплачувати – використовуйте для розрахунку банківську картку. Тоді правила округлення не діють.

Неправдиві цінники

За правилами магазин повинен продати вам товар за ціною, вказаною на ціннику. Тому уважно перевіряйте вже на касі, чи за правильною ціною вам «пробили» товар. Іноді неправильні ціни відображені і на терезах самообслуговування.

Хибна вага

Терези і на касах, і у відділах магазинів за допомогою простих махінацій можуть показувати неправильну вагу. Іноді при цьому використовують спеціальні грузики, нитки, а окремих випадках просто непомітно кладуть предмети при зважуванні. Тому важливо перевіряти вагу на контрольних вагах не лише на ринках, а й у супермаркетах.

Небезпека для здоров’я

В Україні за законом заборонено продавати продукти, термін придатності яких минув. Проте деякі магазини пропонують такий товар за зниженою ціною. Перед тим, як купувати щось зі знижкою, обов’язково перевірте термін придатності. Також враховуйте, що за неправильних умов зберігання термін придатності скорочується.

Брехливі знижки

Деякі супермаркети дурять українців на знижках. Вони вказують значну знижку, але насправді перед тим як знизити ціну, підвищують її.

Тому покупцям варто бути уважними. Важливо завжди дивитися на дату виготовлення товарів, порівнювати ціни, перевіряти чеки і не довіряти цінникам, що кричать про знижки.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: