Skip to content

Екологічна катастрофа: у Каховському водосховищі масово гине риба

Значне зниження рівня води в акваторії Каховського водосховища призвело до обмілення, а іноді й до осушення невеликих заплав. Що, у свою чергу, стало причиною масової загибелі молоді риби, яка в них мешкає.

Так, в заплаві острова Сердюки Дніпровської гряди, внаслідок зниження рівня води виникла задуха водних біоресурсів. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посилання на Запорізьку ОДА.

Місцева сільрада прибрала близько 50% наслідків екологічної катастрофи у місцях найбільшого скупчення загиблої риби та уклала договори на її утилізацію. Якщо це не зробити якнайшвидше, є загроза поширення небезпечних захворювань, йдеться на сайті Запорізької ОДА.

«Кушугумська громада продовжує працювати та очищувати територію від загиблих водних біоресурсів, щоб не допустити погіршення епізоотичної ситуації в регіоні», – сказав виконувач обов’язків директора департаменту захисту навколишнього середовища облдержадміністрації Сергій Карпій.

Причиною значного зниження рівня води екологи вважають ушкодження Каховської ГЕС внаслідок бойових дій росії. До того ж, росіяни не дають можливості ремонтним бригадам ліквідувати ці пошкодження, що тільки погіршує ситуацію.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: