Ароматний пиріг, який чудово підходить до чаю та кави. Готується із звичайнісіньких продуктів. Приготування випічки дуже просте, тісто готується трохи більше 5 хвилин. Безпрограшний варіант смачного десерту до чаю, якщо Ви любителі цитрусових.Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на інтернет журнал.
Нам знадобиться:
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 150 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 100мл.
- 10 г розпушувача тіста
- Борошно – 300 г
- Лимон – 0,5-1 шт.
- За бажанням – 0.5 ч. л. куркуми
Покроковий рецепт приготування:
З лимона за допомогою дрібної терки знімаємо цедру (тільки жовту частину, біла гірчить). Для рецепту знадобиться орієнтовно 1 ч. л. Можна використовувати більше, це за смаком.
Також видавлюємо сік лимона, приблизно 2 ст. л.
У мисці з’єднуємо м’яке вершкове масло та цукор. Перемішуємо міксером. Додаємо яйця. І щоб яєчна та масляна маси добре та швидко з’єдналися із загальної кількості борошна додаємо 1 ст. л., перемішуємо.
Вливаємо молоко.
Якщо бажаєте своїй випічці надати жовтіший колір, можна додати 0.5 ч. л. куркуми, у готовій випічці вона не відчувається.
Просіюємо все борошно, що залишилося з розпушувачем, замішуємо лопаткою тісто. Додаємо цедру лимона. Виливаємо сік лимона та ще раз перемішуємо. За консистенцією тісто виходить густе, ніжне та повітряне, як крем.
Випікати можна як у духовці, так і в мультиварці.
Чашу змащуємо вершковим маслом, можна соняшниковою олією і викладаємо тісто. Випікаємо пиріг в духовці 40-45 хвилин при 180 градусах. Перевірити готовність пирога дерев’яною паличкою. Вона має бути сухою.
Готовому пирогу даємо охолонути. Приємного вам чаювання!