Skip to content

Можна сильно отруїтися: яку картоплю краще не їсти

Софія Танченко

Новини Дніпра: Яку картоплю не можна їсти

Картопля — дуже популярний овоч. З неї можна приготувати сотні, а то й тисячі страв. Але скоріше за все, мало хто знає, що вона може бути небезпечною для здоров’я. Найбільшу небезпеку для людини становить пророщена картопля, оскільки в ній накопичується багато соланіну. Ця речовина здатна викликати отруєння, передає “Наше місто”.

Чи можна їсти пророщену картоплю

Деякі пророщені коренеплоди варто відразу викинути, інші – вживати з максимальною обережністю.

Зелену пророслу картоплю в їжу використовувати категорично не можна.

Щодо інших плодів з паростками. Найбільша кількість отруйного соланіну накопичується у шкірці і у так званих “очках”. Тому треба таку картоплю дуже ретельно очистити. А готувати дотримуючись рекомендацій.

Крім того, коренеплоди, які вже зморщилися, краще теж відправити у смітник, оскільки вони втратили всі свої корисні речовини.

Новини Дніпра: Яку картоплю не можна їсти

Як готувати пророслу картоплю

Для більшої гарантії позбавлення від соланіну під час чищення коренеплодів від шкірки краще видаляти товстий шар.

Крім того, нейтралізувати соланін, який залишився в овочі, допоможе низка продуктів. Їх слід додавати у страви. Це може бути часник, капуста, сметана, буряк, а також спеції та зелень.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: