Skip to content

Біле диво: у Кирилівці замерзло Азовське море (Фото)

У Кирилівці замерзло Азовське море - Наше Місто

У популярному курортному селищі Кирилівка замерзло Азовське море. З початку повномасштабного вторгнення селище знаходиться під контролем окупантів, тому звісток звідти дуже мало. Але місцеві жителі все ж таки знайшли можливість і виклали кілька знімків білої стихії в соцмережах, пише «Наше місто»  з посиланням на azov.ua.

У Кирилівці замерзло Азовське море - Наше Місто

Нинішньої зими погода в Кирилівці, незважаючи на досить теплу температуру, є досить примхливою. Море часто штормить, дмуть сильні вітри, внаслідок чого виявляються затопленими ті чи інші бази відпочинку, руйнується пляжна інфраструктура. А зовсім недавно через крижаний дощ упало багато дерев, потягнувши за собою електропроводи. На жаль, відновленням постраждалої інфраструктури місцева влада в особі Катерини Уманець, про подвиги якої ми неодноразово писали, не займається зовсім.

Звісно, замерзле море не несе жодної загрози для місцевого населення. Та й окупанти, на жаль, пішки по ньому в росію не підуть. Але подібна краса спостерігається на Азові не часто. Адже солона вода замерзає за набагато нижчих температур, ніж прісна. Люди тішать себе надією, що завдяки тому, що море замерзло, наступного року буде менше медуз.

У Кирилівці замерзло Азовське море - Наше Місто

Але це також, на жаль, міф. Як свідчить практика минулих років. Медузи — жителі теплих морів, тож на початку літа їх і справді буде менше. Але вже до середини літа, а може і раніше, все визначається погодою, температурою води, переважанням чорноморських течій. Тому чисельність медуз зростає. Основна маса їх припливає вже у квітні-травні з Чорного моря, потім швидко росте і розмножується в теплій, багатою органікою та кормом азовській воді.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: