Skip to content

Події Дніпра 16 січня: ліквідація наслідків ракетної атаки та підсумки тижня від поліції

Ксенія Куземко

Події Дніпра 16 січня: ліквідація наслідків ракетної атаки та підсумки тижня від поліції

Дніпро продовжує ліквідацію наслідків страшної трагедії та підсумки тижня від патрульних. Зібрали для вас усі актуальні події Дніпра за понеділок, 16 січня, пише “Наше місто” з посиланням на Дніпро Оперативний.

Жалоба триває

Вже третій день Дніпро оговтується від страшної трагедії, яка сталася суботнього вечора. Станом на вечір 16-го січня роботи з розбирання завалів все ще тривають. На цю годину достеменно відомо про 40 загиблих людей, у тому числі 3 дитини, та 75 поранених внаслідок ворожої ракетної атаки. Другий день триває жалоба, оголошена в місті. На зупинці громадського транспорту поруч з місцем трагедії дніпряни організували меморіальний комплекс, куди усі охочі несуть квіти, лампади та іграшки. Висловити свою жалобу та співчуття постраждалим приходить багато людей з усього міста. 

Волонтерська допомога

На Перемозі вже третю добу працюють волонтери, які допомогають постраждалим від атаки, та тим, хто ліквідує її наслідки. Десятки людей, фактично, майже без сну та відпочинку роблять все можливе для того, щоб хоч якось облегшити чуже горе. Містяни принесли велику кількість теплих речей для постраждалих. Вони вже відсортовані, та кожен, хто має потребу, може їх забрати.

Відновлення тролейбусних дротів

Внаслідок ракетного удару на житловому масиві Перемога було пошкоджено значну ділянку контактної мережі електротранспорту. Цю ділянку вже встигли замінити, розповів провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт” Микита Керенцев. Рух тролейбусів буде відновлений одразу після того, як спецслужби дадуть на це дозвіл.

Злочинці мають бути покарані

Служба Безпеки України встановила особи 44-х російських військових, причетних до ракетної атаки на Дніпро. Серед них командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку  полковник Тимошин Олег Євгенович, командир авіаційного загону 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку майор Іваненко Олексій, начальник штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Дмитро Голенков, та багато інших.

Крім цього, попередньо підтверджено тип російської крилатої ракети Х-22, якою ворог вдарив по житловому будинку. Слідчі дії тривають, на кожного воєнного злочинця чекає справедлива кара.

Підсумки від патрульних

Про підсумки тижневої роботи патрульних поліцейських розповів старший інспектор пресслужби Управління патрульної поліції Павло Карманов. За його словами, загалом, за минулий тиждень патрульні відпрацювали 1550 викликів та склали 2550 адміністративних матеріалів. З них, за порушення правил ПДД 1851 протокол.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: