Один із найсмачніших, ніжних та ароматних тортів – саме «Наполеон». Але зайва морока з приготуванням тіста часто змушує нас іти за десертом у магазин. Як приготувати тортик вдома швидко та без проблем? Своїм рецептом поділилася кулінарка Alina FooDee. Повідомляє сайт «Наше Місто».
Інгредієнти:
- Листкове тісто без дріжджів – 400 г
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 50 г
- Кукурудзяний крохмаль – 40 г
- Молоко – 500 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Вершкове масло – 150 г
- Згущене молоко – 150 г
Приготування
Наріжте розморожений шар листкового тіста на тонкі смужки. Перекладіть на вистелений пергаментом лист і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Палички з тіста мають бути повністю сухими.
Змішайте яйця, цукор, кукурудзяний крохмаль. Додайте тепле молоко і змішайте до однорідності.
Нагрівайте крем, постійно помішуючи, щоб не пригоріло і не взялось грудками. Після закипання добре помішуйте протягом 30-60 секунд та зніміть з вогню. Охолодіть до кімнатної температури.
Збийте м’яку олію міксером, додайте ванільний цукор і згущене молоко. Змішайте заварну основу з маслом і згущеним молоком, збиваючи міксером.
Відкладіть 2-3 палички для посипання. Далі формуйте тортик. Розстеліть харчову плівку і чергуйте крем та палички з тіста, доки не закінчиться весь крем і тісто. Загорніть наш тортик у харчову плівку і покладіть на 8-12 годин у холодильник.
Після цього розгорніть тортик і прикрасьте паличками із тіста, подрібненими та змішаними з цукровою пудрою.