Skip to content

Чому сусіди зі світлом, а я – ні: як у Дніпрі намагаються припинити несправедливі відключення

Новини Дніпра: Чому сусіди зі світлом, а я - ні - Наше Місто

Відключення світла в Дніпрі та в цілому по Україні через безперервні ракетні атак росії, на жаль, стало звичним явищем у нашому житті. Люди з розумінням і терпінням ставляться до цих труднощів. Але коли сусіди знаходяться зі світлом цілодобово, а поряд його дають лише на кілька годин на добу – це неправильно і несправедливо. У Дніпрі влада постійно працює в енергетиками з цього питання. Яка робота проводиться, розповів голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпротВ.

«Компанія ДПЕК ніколи не стикалася з таким. Чому виходить так, що люди скаржаться – наш будинок без світла, а поряд сусіди зі світлом? Справа в тому, що це радянські мережі. Їх будували у різні роки, у різні періоди. І будинки, що стоять поруч, можуть бути зовсім на різних мережах, на різних кабелях і на різній запитці. Будинки, що стоять поряд, – один може запитуватися з набережної, а інший з 12-го кварталу, вибачте, навіть так, розумієте?

Відповідно, ДТЕК, коли робить свої відключення, або у нього спрацьовує автоматика, у нього один будинок світиться, а три інші стоять без світла. І пояснити це важко.

Пояснити це можна тільки такою ось дурістю, яка була збудована ще за Радянського Союзу.

Звичайно, мережі потрібно диверсифікувати, їх потрібно змінювати. Насамперед, критична інфраструктура має бути на окремій гілці. А далі треба розбиратися з потужностями, з кожним кабелем, щоб зрозуміти, яка потужність куди йде. Відверто вам скажу, сама ДТЕК цього не знає. Ми сидимо і з ними розбираємо кожну потужність. Ми маємо спірні питання. Буквально, вони кажуть: ось ми вам на цю котельню подаємо півтора мегавати. А ми їм кажемо: ні, зачекайте. Ви нам подаєте 0,8 мегавата – а де ще 0,7 ви подаєте? Куди вони йдуть, поясніть. І вони не можуть цього пояснити, бо вони цього не знають. Тому що вони не були готові до такої ситуації.

Але я ж говорю: щодня ми не залишаємо їх ні на хвилину, ми зажадали, щоб їхні представники знаходилися прямо в міському штабі по взаємодопомозі, і тому ми сподіваємося, що ми таки розженемо цю роботу до таких темпів, коли ці питання вирішуватимуться швидко.

Не хочу обнадіювати людей. Проблеми будуть. Для цього ми є. Для того, щоб Ви до нас зверталися. А ми штовхатимемо ДТЕК, ЦЕК і всіх інших у спину рівно стільки, скільки потрібно, для того, щоб домогтися справедливості в цьому питанні», – сказав Геннадій Корбан.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Питання/відповідь

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: