Skip to content

У Дніпрі люди масово знімають готівку з банкоматів: що відбувається (Відео)

Постійні відключення електроенергії не дають змоги населенню звично розплачуватися картками – люди змушені запасатися готівкою. Тож у Дніпрі поблизу банкоматів можна спостергіти черги. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпротВ.

«В основному готівка. Зараз вже, звичайно, краще. Але раніше не було можливості оплатити карткою, не брали карткою. А зараз можна і так, і так», – розповідає Тетяна.

На даний момент у супермаркетах Дніпра діє як готівковий, так і безготівковий розрахунок. Така ж ситуація і з транспортом. Так за поїздку у таксі можна заплатити карткою.

«Дуже добре, коли в тебе при собі є телефон та є онлайн додаток, через який ти можеш замовити таксі. Ти просто заходиш в додаток, викликаєш та чекаєш. До того ж можеш зробити одразу оплату онлайн», – розповідає Еліна.

Економістка Таїсія Крушельницька, докторка наук з державного управління відзначає, що великі підприємства забезпечити генераторами складніше, але в них і коштів та ресурсу більше. З іншого боку, малі підприємства, які ведуть свій бізнес, на страх і ризик залишаються сам на сам здебільшого з проблемою.

Тим часом попит на готівку поступово зростає, але банкіри запевняють, що панікувати не варто.

Новини Дніпра: люди масово знімають готівку - Наше Місто

«Десь на 30-35% зріс попит на готівкову гривню. В нас є декілька мережевих систем, які приймають через термінали готівку, і якщо вмикають світло, навіть є черги, коли люди хочуть поповнити свою картку, заплатити за кредит або за інші послуги, навіть за комуналку, використовуючи готівку», – повідомляє Володимир Косюга, президент Асоціації «Дніпровський банківський союз». 

В НБУ розповіли, що готувались до можливих блекаутів, а відтак чергові відділення вже забезпечують резервними каналами зв’язку, залучать додатковий персонал і касову техніку, встановлять більше банкоматів. Також там розробили план роботи банківської системи.

В цілому, станом на зараз немає проблем із забезпеченням банків готівкою, тож панікувати не варто, відзначили в НБУ.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: