Skip to content

1 грудня дніпрянам підвищать песії: кому і на скільки

Новини Дніпра: В Україні деякі пенсіонери мають право на доплату

З 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України проведе планові перерахунки пенсій. Перерахунки здійснюються автоматично без додаткових звернень пенсіонерів. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на прес-службу ПФУ.

Як зазначили у прес-службі, для перерахунку є три підстави:

  • У зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб: з 2027 року до 2093 гривень (закон про держбюджет).

Розмір підвищення у кожного пенсіонера визначається індивідуально та залежить від того, чи є у пенсійній виплаті складові, розмір яких базується на прожитковому мінімумі.

«Як правило, такий перерахунок стосується великої кількості пенсіонерів, проте середній розмір підвищення є недостатньо великим», – йдеться в повідомленні ПФУ.

  • У зв’язку із встановленням мінімальної пенсійної виплати непрацюючим особам з повним страховим стажем (30/35 років для жінок/чоловіків відповідно) у віці до 70 років, які отримують страхові пенсії, на рівні 2500 гривень або наявному страховому стажу, виходячи з розміру 2500 грн.
  • У зв’язку із зміною показника середньої заробітної плати, що застосовується при розрахунку пенсій по інвалідності та у зв’язку із втратою годувальника, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їхніх сімей.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: