Skip to content

Готуємо без світла: 5 смачних страв, які можна легко зробити в термосі

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Що приготувати без світла

Незважаючи на спроби росіян залишити нашу країну без світла, українці вже не раз доводили, що дуже вигадливі та можуть знайти вихід з будь-якої ситуації. Ніщо не зупинить нас в боротьбі за свободу. Навіть відсутність електроенергії. Журналісти сайту “Наше місто” зібрали 5 рецептів смачних та поживних страв, які можна зробити в термосі. За потреби такі страви можна брати з собою в укриття.

Овочевий суп

Готується простіше простого. Для цього необхідно дрібно нарізати картоплю, моркву, цибулю, броколі або ж цвітну капусту. Посоліть, додайте улюблені приправи і трошки зеленого горошку. У термосі усі складники треба залити окропом і залишити на 1,5−2 години.

Борщ

Національну українську страву також можна приготувати майже без зусиль. Викладіть у термос борщову заправку, додайте порізану копчену ковбасу. Її можна замінити вареним, смаженим чи печеним м’ясом. Подрібніть часник, зелень і залийте окропом. Настоюйте у термосі 20-30 хвилин.

Макарони

Чим дрібніші макарони, то швидше вони приготуються у термосі. Залийте їх окропом, посоліть й залиште на 40 хвилин. Готово!

Яйця

У термосі вдасться приготувати лише некруто зварені яйця. Вони матимуть ніжний смак, завдяки однаковій консистенції білка й жовтка. Залийте яйця окропом і залиште на 20−25 хвилин.

Суп з консервою

Дрібно наріжте картоплю, моркву, цибулю й закиньте усе в термос. Додайте жменю пропареного рису й одну банку консерви скумбрії. Посоліть, приправте спеціями й залиште на 3 години. Смачний та поживний суп готовий!

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: