Skip to content

Азовське море в окупації: на Арабатській Стрілці окупанти катують людей на базах відпочинку

Арабатська Стрілка

Арабатська Стрілка – коса з кілометрами піщаних пляжів, прозоре тепле Азовське море, просочене йодом та ароматом степових трав повітря. Все це було торік. А 2022-го на курорті замість відпочиваючих – російські військові, які грабують та вбивають. За повідомленням Генштабу, у селищі Стрілкове, яке знаходиться за 15 км від адміністративного кордону з окупованим Кримом, рашисти влаштували катівню на одній із баз відпочинку, повідомляє «Наше місто» з посиланням на azov.zp.ua.

Стрілкове – найпівденніший населений пункт Херсонської області та тієї частини Арабатської Стрілки, що відноситься до Генічеського району. Це невелике курортне селище з населенням близько 1,5 тис. осіб, яке до 2014 року знали в основному любителі дикого відпочинку, а також ті, хто бував у відомчих санаторіях та дитячих таборах. Тут слабо розвинена туристична інфраструктура у порівнянні з сусідніми Щасливцевим та Генгіркою, значно менше баз відпочинку. Але із окупацією Криму ситуація змінилася. У Стрілковому було збудовано чимало сучасних гостьових будинків та баз відпочинку, у тому числі і з басейнами.

Арабатська Стрілка

Місцеві жителі та бізнес будували райдужні плани і на сезон-2022, поки не розпочалося повномасштабне вторгнення росії. Вся Арабатська Стрілка була захоплена за лічені години, але довгий час живої сили окупантів тут не було. Масово російські військові з’явилися, коли їх вигнали із Херсона. Зробили Генічеськ своєї «резиденцією» і творять свавілля на Арабатській Стрілці.

Відомо, що зараз вони масово будують оборонні укріплення в районі Генічеської Гірки. А тепер Генштаб заявив про виявлення катівні в Стрілковому, де утримують і піддають тортурам громадян України.

Ситуація на узбережжі Азовського моря погіршується з кожним днем. Раніше ми розповідали, що окупанти демонтують бази відпочинку та місцевий ринок у Кирилівці для оборони Мелітополя, грабують там бази відпочинку та готуються зимувати.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: