Skip to content

В умовно мирному Дніпрі все одно війна: Філатов розповів, чого мерія чекає від городян

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Борис Філатов інтерв'ю

Міський голова Дніпра Борис Філатов в ефірі програми «Васильівський острів» на 11 каналі розповів про те, чого мерія чекає від городян під час війни, повідомляє “Наше місто“.

За словами Філатова, одне з головних очікувань – розуміння усієї складності ситуації.

«Насамперед ми чекаємо від городян розуміння очевидних речей – в країні війна. На жаль, під час військових умов життя не може продовжуватись за умовами мирного часу. Я втомився пояснювати, що під час війни у ​​нас неможливо робити реконструкції, капітальне будівництво. Нам дозволено робити лише аварійні роботи та вивіз сміття. Інші платежі казначейство нам не пропустить.

Усі кажуть, що у нас є бюджет міський. Насправді це рядок в комп’ютері в державному казначействі. Буде у нас там 700 мільйонів, мільярд, 3 мільярди вільних, ми, коли приходимо до держказначейства і кладемо документ, нам кажуть: «Ці документи забирайте, а соцвиплати та зарплати бюджетникам ми вам проведемо».

Коли ідіоти сидять і пишуть у Фейсбуці «а де у нас дитячий майданчик?», «а чому не роблять дороги?», «а чому парк не реконструюють?», то їм повторюю у 500-й раз – є Постанова Кабміну №590, яка під час війни забороняє безпосередньо місцевому самоврядуванню робити будь-які роботи, крім аварійних та робіт з обслуговування (прибирання вулиць, вивіз сміття тощо). Про це говорять усі мери, всі вже про це знають, але дехто все одно продовжує вимагати майданчики та вказувати, що потрібно зробити. Це неможливо.

Ми хочемо, щоб люди розуміли, що в умовно мирному Дніпрі все одно війна. Щотри дні до нас прилітає ракета, ми ховаємо наших захисників, ховаємо мирних людей”, – розповів Борис Філатов.

Читайте також: Стосується кожного: мер Дніпра розповів про план дій на випадок надзвичайної ситуації взимку.

Категорія: Важливо, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: