Skip to content

Місто було на порозі катастрофи: Вілкул про спробу росії змити водою 3 райони Кривого Рогу

Новини Кривого Рогу: Ракетний удар Інгулець - Наше Місто

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів подробиці ліквідації масованого ракетного удару по гідротехнічним спорудам міста. Він заявив, що місто реально було на порозі катастрофи, якої вдалося запобігти тільки завдяки консолідованим зусиллям усіх служб, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на його офіційні сторінки у соцмережах.

«Наше місто протягом трьох днів зазнавало справжньої терористичної атаки. Атака була добре продуманою та ретельно спланованою ворогом. Це абсолютно очевидно. За три дні – 13 крилатих ракет. «Іскандери», «Ікси» та найдорожчі російські ракети «Кінжал». І всі вони були спрямовані на абсолютно мирну цивільну інфраструктуру, критично важливі гідротехнічні споруди. Мета, яку переслідували ці покидьки – змиті водою три райони міста, в яких проживає понад 150 тисяч людей. А водночас залишити значну частину міста без водопостачання. Виглядає як сценарій фільму про божевільних маніяків, які отримали доступ до ракет. Хоча, напевно, такими вони є насправді.

13 крилатих ракет. Ви розумієте, що загроза була дуже серйозна. Але як завжди перед будь-якими загрозами ми об’єдналися.

Зараз можна сказати – і я чесно скажу – були моменти, коли місто стояло на порозі катастрофічних наслідків. Але ми впоралися.

Я впевнений – події тієї ночі та наступних днів увійдуть в історію. Увійдуть як приклад чітких, злагоджених та ефективних дій усієї криворізької команди. Я ще раз щиро дякую працівникам ДСНС, «Кривбаспромводопостачання», «Кривбасводоканалу», правоохоронним органам, промисловим підприємствам, міському та районним виконкомам. Я дякую кожному, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії і хто працює зараз, у тому числі ризикуючи власним життям», – розповів Вілкул.

Новини Кривого Рогу: Ракетний удар Інгулець - Наше Місто

Зараз рівень води в річці Інгулець, яка протікає містом, вже знаходиться на звичайному рівні. Спостерігається підвищення рівня ґрунтових вод, але це тимчасові наслідки та загрози не несуть.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: