Skip to content

Помста Корбану і порятунок Коломойського: Яніна Соколова про скандал з позбавленням громадянства

Яніна Соколова про скандал з позбавленням громадянства - Наше Місто

Скандал з позбавленням громадянства голови штабу тероборони Дніпра Генадія Корбан не тільки обурив українське суспільство, але й викликав чимало запитань, пов’язаних з проріхами у законодавстві. Виявилось, що в Україні влада може позбавляти чи надавати громадянство без пояснень причин. При цьому пояснити, як так відбувається, влада відмовляється, аргументуючи це таємницею приватного життя. Відома журналістка Яніна Соколова в ефірі 5 телеканалу поділилася своєю точкою зору з цього приводу, повідомляє сайт «Наше місто».

«Своїм рішенням позбавити громадянства влада як би поставила Генадія Корбана і Ігоря Коломойського в один ряд. Але це хибне враження. Тоді як одному цинічно мстяться, другого рятують. На прикладі Коломойського влада демонструє суспільству, що позбавляється шлейфу олігарха. Але ми розуміємо, що поки на його каналі «1+1» буде пропрезидентська політика, то Ігор Коломойський буде так чи інакше в дружбі с Офісом Президентом. У цій історії собака зарита значно глибше», – сказала журналістка.

Яніна Соколова зауважила, що історія з позбавленням громадянства – дуже тривожний дзвіночок.

«Генадій Корбан займався теоробороною Дніпра з самого початку повномасштабного вторгнення. І робив це злагоджено і ефективно, займаючись усіма питаннями, від оборонних до гуманітарних. Була критика роботи уряду з боку влади Дніпра, потім заяви конгресвумен Вікторії Спартц з приводу голови ОП Андрія Єрмака. Як наслідок, пішла помста. І ця історія з позбавленням громадянства – дуже тривожний дзвіночок. Виходить, що влада робить, що хоче, незважаючи на закон», – сказала вона.

Журналістка додала, що влада своїми діями хоче одним махом притиснути Корбана і врятувати Коломойського.

«Коломойський фігурує в ряді кримінальних справ, відкритих проти в нього в США. Паспорт України прибрали, лишається паспорт Ізраїлю. І українська влада таким чином знімає з себе зобов’язання видавати Коломойського», – відмітила вона.

Нагадаємо, що 20 липня ввечері «Українська правда» опублікувала інформацію про те, що готується якийсь таємний указ про позбавлення громадянства Ігоря Коломойського, Вадима Рабіновича та Генадія Корбана. Поява у цьому списку Корбана викликала хвилю нерозуміння і обурення у соцмережах. Багато хто з відомих українців побачили у цьому зраду інтересів Дніпра. Так, відома волонтерка родом з Дніпра Наталія Юсупова заявила, що це сором на увесь світ. Український громадсько-політичний діяч, лідер «Правого сектору» у 2013-2015 роках Дмитро Ярош назвав інформацію про позбавлення громадянства Генадія Корбана ударом по єдності нашого народу у війні з росією. Висловився з цього приводу і відомий український журналіст Юрій Бутусов. Відомий політолог Олександр Кочетков вважає, що це публічна погроза і попередження Генадію Корбану. За його словами, позбавити Корбана громадянства – те саме, що здати Дніпро росії.

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: